Vittröjade Henån/Gilleby och gröntröjade Ödsmåls IK spelar träningsmatch lördagen den 12 juni men inte mot varandra. ÖIK spelar borta mot Vallen medan Henån/Gilleby möter Lysekil. Från och med den 1 juni är det tillåtet att spela matcher och bokningarna strömmar in till Bohusläns FF.
Vittröjade Henån/Gilleby och gröntröjade Ödsmåls IK spelar träningsmatch lördagen den 12 juni men inte mot varandra. ÖIK spelar borta mot Vallen medan Henån/Gilleby möter Lysekil. Från och med den 1 juni är det tillåtet att spela matcher och bokningarna strömmar in till Bohusläns FF. Bild: Simon Norberg

Rusning för att boka träningsmatcher

Möjligheten att kunna få spela träningsmatcher i fotboll från och med den 1 juni märks av hos Bohusläns FF. Fler såväl herr- som damlag har passat på att boka kamper i juni och fler lär komma.

ANNONS

Stenungsunds IF var ett av de första lagen. Tisdagen den 1 juni tar Sif hemma på Nya Sifgården emot seriekollegan IK Gauthiod i det som blir den enda träningsfajten innan seriepremiären i division 2 norra Götaland den 5 juni.

I STO-fotbollen är både suget efter och behovet av att – äntligen – kunna få spela matcher igen stort.

– Det har kommit in en del träningsmatcher men kanske inte så där jättemycket eftersom de lokala serierna inte börjar förrän efter den 1 augusti, säger Mikael Wireby, kanslichef på Bohusläns FF.

– Jag tror det är inlagt 15 träningsmatcher, men det kommer att komma mer. Nu har man ju hela juni på sig att spela träningsmatcher, säger han som syftar på antalet kamper i hela distriktet.

ANNONS

– Många håller säkert på med att söka motståndare. Det var ju först i torsdags som vi gick ut med att det var fritt fram att boka matcher från den 1 juni. Under nästa vecka lär det trilla in hel del träningsmatcher.

På herrsidan ska Svenshögens SK möta Ellenö den 5 juni. Tre dagar senare ställs Vallen mot Kode.

Lördagen den 12 juni är tre STO-lag igång. Henån/Gilleby reser till Lysekil för match medan det blir derby mellan Vallen och Ödsmål på Stora Höga IP.

På damsidan har Orust FC bokat in två matcher – den 10 juni mot Stenungsund och den 19 juni mot Herrestad – medan Sif åker norrut redan den 4 juni för match mot Herrestad borta.

Finns det matcher inbokade även i juli månad?

– Det är några som har lagt in i slutet av juli. Det är tre av de 15 som blir julimatcher, säger Wireby om det som är en form av genrep inför seriepremiärerna i början av augusti.

ANNONS