Linus Andersson och Stenungsund nollades av Säffle. Arkivbild
Linus Andersson och Stenungsund nollades av Säffle. Arkivbild Bild: Pontus Soderman

Säffles påsksmällare sänkte Stenungsund

Stenungsunds IF åkte på en rejäl påsksmällare hemma mot Säffle. Sif tvingades räkna in fyra bollar bakåt och noll framåt.

ANNONS
|

Det började redan i tredje minuten. Då satte gästerna från Säffle första fullträffen bakom 18-årige Lucas Lidberg i Sif-målet, som fick göra säsongsdebut i serien när ordinarie Richard Nordlund var bortrest.

– Det var ett misstag från vår sida. Lucas kan absolut inte lastas för något mål, han är en duktig målvakt, tycker mittbacken Leo Adolfsson i Stenungsunds IF.

Sedan fortsatte det i samma anda och var inte över förrän i 68:e minuten, när fyran punkterade matchen.

Det var tunga nackar i Stenungsund både under och efter matchen.

– Det var besviket. Framför allt för att vi hade svårt att reagera på baklängesmålen. I stället för att kämpa så gick vi ner oss.

ANNONS

Han är ganska klar över var Stenungsund förlorade matchen.

– Spelmässigt var det ganska bra. Vi förlorade matchen i de båda boxarna, defensivt och offensivt. Vi släpper till mål. Och vi kommer till lägen, men sista skärpan saknas. Förhoppningsvis växer vi in i det, menar han.

Tiden talar möjligen för Sif, som haft en del spelaromsättning under vintern, där flera etablerade spelare har lämnat och nya kommit in.

– Tre spelare har lämnat för division 1 (Adam Bergholtz, Gustav Kjellström, Pontus Olsson), sådan är vår plats i näringskedjan. Men vi har fått in bra gubbar, det gäller att allt ska falla på plats, säger Leo Adolfsson.

Nästa chans för att trimma lagmaskinen i skarpt läge blir borta mot Vänersborg 23 april.

Fotboll

Division 2 norra Götaland herr

Stenungsunds IF – Säffle SK 0–4 (0–2)

Bra: Ludvig Ferdinandsson, som bröt ett ben i knät i slutet av förra säsongen, var tillbaka och viktig för laget.

ANNONS