Gröntröjade Ödsmåls IK och helröda IFK Valla ställs mot varandra i division 5 Bohuslän kommande säsong. Serieindelningen liksom hur DM-slutspelet ska spelas under säsongen 2022 är klart.
Gröntröjade Ödsmåls IK och helröda IFK Valla ställs mot varandra i division 5 Bohuslän kommande säsong. Serieindelningen liksom hur DM-slutspelet ska spelas under säsongen 2022 är klart. Bild: Tony Balogh

Så här spelas serier och cuper i den lokala fotbollen 2022

Mitt i det snöoväder som har drabbat och drabbar södra Sverige är det dags att börja tänka på den kommande säsongen i fotboll. Så här ser serieindelningen liksom DM-slutspelet ut för säsongen 2022.

ANNONS

Ikväll genomför Bohuslän FF sitt representantskapsmöte där man bland annat fastställer division 4 och 5 för herrar.

Seriesammansättningen för de serier som Bohusläns FF ansvarar för det vill säga division 4 och neråt är klar liksom lottningen för DM-slutspelet för herrar och damer.

Brasklappen i sammanhanget är att man ska ha anmält sig för spel i Bohusfyran och Bohusfemma liksom damer division 3 senast den 11 januari. För division 6 och neråt är det 31 januari som gäller.

Fyra STO-lag i femman

På damsidan spelar Orust FC i division 2 medan fyra lag återfinns i damtrean: OFC:s andralag, Stenungsunds IF, Tjörns DFF och nedflyttade Vallens IF.

ANNONS

I den tolv lag starka division 4 Bohuslän för herrar spelar Henån-Gilleby IF och Skärhamns IK.

Motsvarande i division 5 lirar IFK Valla, nyuppflyttade Stenungsunds IF:s andralag och Svenshögens SK samt nedflyttade Ödsmåls IK. Myckleby IK kan få en plats men då krävs det att minst tre lag drar sig ur.

– Det är matchkoeffecienten. När man tillsätter vakanta platser, så delar man antalet poäng med antalet spelade matcher, säger Maria Niklasson Bergsten, ordförande i tävlingskommittén, där Myckleby har 1,87 jämfört med de övriga två lagens 2,0.

– Lagen ligger i den ordningen om de kommer att tillsättas. Men vi har inte fått någon indikation på att det är något lag som kommer att dra sig ut division 5, säger hon.

I division 6 spelar Henån-Gillebys andralag, Morlanda GoIF, Myckleby IK, Skärhamns andralag, Stala IF, Torp GoIF och nedflyttade Vallens IF. I division 7 slutligen hamnar Mycklebys andralag och Skärhamns tredjelag.

…klart med DM-slutspelet

Lottningen för DM-slutspelet är också det klart.

Skärhamn spelar som enda STO-lag i grupp A medan grupp B nästan blir en STO-angelägenhet med Henån-Gilleby, Stala, Svenshögen och Vallen. Hamburgsund kompletterar gruppen.

Myckleby har hamnat i grupp C medan Morlanda och Ödsmål spelar i grupp D.

Matcherna ska spelas under februari och mars nästa år med åttondelsfinaler i mitten av maj. Den 1 juni spelas kvartsfinalerna och då går de seedade lagen in, däribland division 2-laget Stenungsunds IF.

På damsidan har Stenungsunds IF och Tjörns DFF lottats in i var sin grupp och skulle lagen vinna sina grupper kommer de den 11 maj 2022 att möta antingen Orust FC eller Vallens IF.

– De bästa lagen är seedade. Vallen går inte in i tävlingen förrän i kvartsfinalen. Samma för Orust, säger Niklasson.

ANNONS