Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Gröntröjade Ödsmåls IK och helröda IFK Valla ställs mot varandra i division 5 Bohuslän kommande säsong. Serieindelningen liksom hur DM-slutspelet ska spelas under säsongen 2022 är klart. Bild: Tony Balogh
Gröntröjade Ödsmåls IK och helröda IFK Valla ställs mot varandra i division 5 Bohuslän kommande säsong. Serieindelningen liksom hur DM-slutspelet ska spelas under säsongen 2022 är klart. Bild: Tony Balogh

Så här spelas serier och cuper i den lokala fotbollen 2022

Mitt i det snöoväder som har drabbat och drabbar södra Sverige är det dags att börja tänka på den kommande säsongen i fotboll. Så här ser serieindelningen liksom DM-slutspelet ut för säsongen 2022.

Ikväll genomför Bohuslän FF sitt representantskapsmöte där man bland annat fastställer division 4 och 5 för herrar.

Seriesammansättningen för de serier som Bohusläns FF ansvarar för det vill säga division 4 och neråt är klar liksom lottningen för DM-slutspelet för herrar och damer.

Brasklappen i sammanhanget är att man ska ha anmält sig för spel i Bohusfyran och Bohusfemma liksom damer division 3 senast den 11 januari. För division 6 och neråt är det 31 januari som gäller.

Fyra STO-lag i femman

På damsidan spelar Orust FC i division 2 medan fyra lag återfinns i damtrean: OFC:s andralag, Stenungsunds IF, Tjörns DFF och nedflyttade Vallens IF.

I den tolv lag starka division 4 Bohuslän för herrar spelar Henån-Gilleby IF och Skärhamns IK.

Motsvarande i division 5 lirar IFK Valla, nyuppflyttade Stenungsunds IF:s andralag och Svenshögens SK samt nedflyttade Ödsmåls IK. Myckleby IK kan få en plats men då krävs det att minst tre lag drar sig ur.

– Det är matchkoeffecienten. När man tillsätter vakanta platser, så delar man antalet poäng med antalet spelade matcher, säger Maria Niklasson Bergsten, ordförande i tävlingskommittén, där Myckleby har 1,87 jämfört med de övriga två lagens 2,0.

– Lagen ligger i den ordningen om de kommer att tillsättas. Men vi har inte fått någon indikation på att det är något lag som kommer att dra sig ut division 5, säger hon.

I division 6 spelar Henån-Gillebys andralag, Morlanda GoIF, Myckleby IK, Skärhamns andralag, Stala IF, Torp GoIF och nedflyttade Vallens IF. I division 7 slutligen hamnar Mycklebys andralag och Skärhamns tredjelag.

…klart med DM-slutspelet

Lottningen för DM-slutspelet är också det klart.

Skärhamn spelar som enda STO-lag i grupp A medan grupp B nästan blir en STO-angelägenhet med Henån-Gilleby, Stala, Svenshögen och Vallen. Hamburgsund kompletterar gruppen.

Myckleby har hamnat i grupp C medan Morlanda och Ödsmål spelar i grupp D.

Matcherna ska spelas under februari och mars nästa år med åttondelsfinaler i mitten av maj. Den 1 juni spelas kvartsfinalerna och då går de seedade lagen in, däribland division 2-laget Stenungsunds IF.

På damsidan har Stenungsunds IF och Tjörns DFF lottats in i var sin grupp och skulle lagen vinna sina grupper kommer de den 11 maj 2022 att möta antingen Orust FC eller Vallens IF.

– De bästa lagen är seedade. Vallen går inte in i tävlingen förrän i kvartsfinalen. Samma för Orust, säger Niklasson.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på ST-tidningen i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.