Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Laget från SDK som tog SM-brons. Stående från vänster: Tobias Sjöberg , Magnus Linner, Oscar Forsberg, Jessica Norén, Mikael Wikberg och Mikael Erlandsson. Sittande från vänster: Jörgen Klasson, Robert Jonsson, Marcus Carlsson och Andreas Johansson. Foto: Privat Bild: -
Laget från SDK som tog SM-brons. Stående från vänster: Tobias Sjöberg , Magnus Linner, Oscar Forsberg, Jessica Norén, Mikael Wikberg och Mikael Erlandsson. Sittande från vänster: Jörgen Klasson, Robert Jonsson, Marcus Carlsson och Andreas Johansson. Foto: Privat Bild: -

SDK drog hem ett SM-brons

Stenungsunds dragkampsklubb drog hem en bronsmedalj i 680-klassen för herrar plus att de övriga tre deltagande lagen gjorde bra insatser.

Det blev resultatet när SM i dragkamp genomfördes under lördagen i Frillesås i norra Halland med hemmaklubben Löftadalen som värd för tävlingarna.

– Vägen fram till den bronsmedaljen gick lite knackigt, säger Mikael Wikberg, lagledare i SDK och själv en av dragkamparna

– Vi fick en kille skadad i ett tidigt skede och det redan i den tredje matchen. Han fick problem med ryggen – han har haft det innan också, men nu sa det helt enkelt ifrån.

SDK tvingades kasta in en reserv som har dragit förr men som i år bara gjort två träningar.

– Det var en ganska otacksam uppgift att ersätta honom. Därav blev resultaten kanske inte vad de borde ha blivit men det blev ändå ett brons, säger Wikberg.

SDK vann i 680-klassen tre matcher och drog oavgjort i en match. I semifinalen förlorade SDK mot hemmalaget Löftadalen som i sin tur i finalen förlorade mot slutsegraren Brunnsberg.

– Vi gick en match om bronset och mötte där småländska Hovmantorp. Där vann vi ganska övertygande med 3–0, säger Wikberg.

I klassen damer 520 kilo ställde SDK upp med ett väldigt orutinerat lag men de var en poäng ifrån att ta sig till semifinal.

– Det var en bra genomförd tävling av dem även om det inte räckte hela vägen, säger Wikberg.

I herrar 600 kilo slutade Stenungsund på fjärde plats och i mixedklassen 560 hamnade SDK på femte plats en poäng ifrån en plats i semifinal.

– Men där var vi lidande av den skadade killen som inte kunde vara med. Där fick vi putta in en lättare och mer orutinerad reserv. Det är lätt att säga men hade det inte hänt (läs: skadan) så hade det gått bättre för oss. I stort sett är vi nöjda, säger Wikberg.

Tony Balogh

0303-72 82 24

[email protected]

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på ST-tidningen i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.