Segermaskinen Stenungsunds sköna fyra minuter

Stenungsunds IF har vunnit fyra raka matcher. Mot Angered vände SIF och vann efter två mål på fyra minuter.

ANNONS

Stenungsund har rest sig upp ur en knackig period med bland annat storförluster mot Säffle och Gauthiod. De senaste veckorna har laget fått en klart positiv utveckling.

– Det har varit en fin månad. Vi har fått fart på målskyttet. Det gör skillnad. Vi spelade lika bra innan, men vi har en högre procent i offensiv box. Vi har också justerat lite och fått fin utdelning. Vi har justerat utgångspositionerna, hur vi ska försvara oss med ett lite annorlunda utgångsläge. Det gör att vi får med oss lite fler spelare i anfallen, säger tränaren Robert Tartagni tränare i Stenungsund.

Det började sådär borta mot Angered. Hemmalaget tog ledningen efter en snabb omställning som började med en Sif-hörna.

– Det tar jag på mig. Killarna undrar om vi inte ska ta honom som Angered kan assistera till. Jag sa nej – och målet kom av det. Kul att kunna vända på steken och visa otrolig karaktär, säger Robert Tartagni.

Lossnade med Linus

I slutet av första halvleken kom islossningen. Linus Andersson höll sig framme och gjorde två mål inom loppet av fyra minuter.

– Extra kul för Linus, som har varit bra på slutet. Det var två fina mål, vara det första var en sak vi har övat på i tre veckor, med ytor vi hade prata om att vi ville använda. Kul för oss ledare att något vi valt att öva på ger utdelning och att killarna har tagit till sig det.

Fast segern kunde grusats på övertid.

– Mittbacken Erik Holmqvist blev vår defensiva matchvinnare. Han räddade ett avslut på mållinjen. Det var det sista som hände.

I nästa omgång väntar topplaget Ahlafors.

– De vill nog reagera på sin senaste förlust (1–2 hemma mot Lidköping). Vi har en fin streak som vi vill vårda, men inte ta för givet, säger Robert Tartagni.

Fotboll

Division 2 norra Götaland herr

Angered BK – Stenungsunds IF 1–2 (1–2)

Mål: Linus Andersson 2.

Bra: Linus Andersson, med sina två, mål, och Jesper Widenbäck.

ANNONS