Segrar för Stingers och Rönnäng – toppderby väntar

Stenungsund och Rönnäng vann sina matcher mot Uddevalla respektive Trollhättan. Onsdagens derby blir en riktig toppmatch.

Stenungsund tog emot Uddevalla hemma, ett lag på nedre halvan, och var som i alla andra matcher storfavorit. Fast tro inte att det räcker att åka in på en skridsko, hämta tre poäng, duscha och åka hem igen. Det fick Stingers erfara. Uddevalla hängde med bra och mot slutet av andra perioden kom kvitteringen 3–3 för gästerna.

– De var där och nosade, men det berodde mer på oss själva. Vi gjorde inte jobbet och då kan det bli så här, tycker Stingers tränare Henrik Rehnberg.

När bara en halvminut återstod av mittperioden återtog Stenungsund ledningen och i mitten av sista perioden avgjorde SHF allt med två snabba mål till seger 6–3.

– Vi kom inte alls upp i nivå mot ett vilt kämpande Uddevalla. De var där för att tävla, det blev en nyttig läxa för oss inför framtiden. Spelmässigt är vi inte alls nöjda, det enda som vi har att glädja oss åt är de tre poängen, menar Stenungsunds-coachen.

Rönnäng körde som väntat över jumbon Trollhättan, på bortais. Visserligen låg RIK under med 0–1 redan efter 43 sekunder, men skakade av sig det relativt snabbt och vann med 6–1. Rönnäng tog sig över strecket för platserna mot alltrean och ligger just nu trea. Noterbart var att lillebror John Hermansgård gjorde A-lagsdebut och tackade för förtroendet med ett mål, en assist och två utvisningsminuter. Det bådar gott inför STO-derbyt på onsdag.

Ishockey

Hockeytrean Södra A herr

Stenungsunds HF – Uddevalla 6–3 1–0, 3–3, 2–0)

Mål: Tony Pappila 2, Ethan Salter, Rasmus Rosenqvist, Philip Elgestål, Hugo Koch,

Trollhättans HC – Rönnängs IK 1–6 (1–4, 0–2, 0–0)

Mål: Alfons Ganemyr, Viggo Ganemyr, Connor Brock Warnholtz, John Hermansgård, Carl Hermansgård, Alexander Amores.