Arkivbild mot Herrestad
Arkivbild mot Herrestad Bild: Simon Pettersson

Sent avgörande säkrade vinst i SIF:s omstart

På söndagen drog division två igång igen för Stenungsunds IF. Med flera matcher de senaste dagarna var orken inte på topp. Men på övertid lossnade det för Sif och laget kan ta med sig tre poäng inför resten av hösten.

ANNONS
|

Den senaste tiden har varit hektisk för Stenungsunds IF:s herrar, och trots ett sommaruppehåll från serien har de spelat två matcher på kort tid. Först en träningsmatch mot Kållered och sedan en DM match mot Ljungskile.

I dag var det omstart i division två och det såg länge ut som att Stenungsund bara skulle få med sig ett kryss ifrån Säffle. Men i 93:e minuten lyckades Oskar Wallén sätta dit det vinnande målet, och det blev vinst i höstens första match.

Tränare Robert Tartagni är nöjd med tre poäng efter matchen. Han tycker att det är en match där de spelar bra första halvtimman men att laget inte orkar hålla uppe tempot hela matchen.

ANNONS

– Vi spelade mot LSK i onsdags och det är många utav killarna som har många minuter i kroppen och det är klart att vi försökt snurra runt men det tar ju alltid att spela mycket. Men jag tycker vi kämpar och sliter ganska bra och vi kände nog att vi skulle orka mer än Säffle, säger han

Nu när omstarten är avklarad väntar tre matcher med motstånd från den undre halvan av tabellen, men tränare Tartagni menar att laget inte tar några poäng för givet.

– Vi tittar inte så mycket på tabelläget utan vi vill hela tiden prestera det bästa vi kan och göra de sakerna vi har valt att fokusera på. Sen är tabellen tajt och de lagen vi ska möta har flera bra matcher bakom sig så vi tror inte att vi ska gå ut och bara plocka poäng, säger han.

Nästa match spelas lördag den 13 augusti på Nösnäsvallen mot Vänersborgs FK.

Fotboll

Division 2 Herr Norra Götaland

Säffle SK - Stenungsunds IF 0-1 (0-0)

Mål: Oskar Wallén

ANNONS