Sex spelare från SHK uttagna till Sverigecupen i handboll

Sex spelare från Stenungsunds HK:s F16-lag är uttagna till Bohuslän/Dals distriktslag som ska spela i Sverigecupen i januari nästa år.

ANNONS
|

I helgen som gick genomfördes en uttagning i Lysekil. För ett år sedan var cirka ett 50-tal spelare på plats och i helgen 28. Bland dessa har 17 spelare tagits ut.

De sex från Stenungsunds HK som tagits ut är målvakten Annie Åberg Tonsjö, vänstersexan Märta Nyström, vänsternian Mollie Rydefjord, högernian Wilma Abrahamsson, mittnian Hanna Nilsen och mittsexan Emma Knauer.

Alla sex spelar för SHK:s F16-lag som består av spelare födda 2005 och 2006.

Distriktslaget i övrigt består av tre från Kroppskultur i Uddevalla, sex från Kungälvs HK och två från Strömstads HK.

– De sex SHK-tjejerna ska tillsammans med de övriga uttagna spelarna träffas för en sista träningshelg den 18-19 december i Uddevalla, säger Eric Feiff, förbundskapten för Bohuslän/Dal.

ANNONS

– Bland de 17 spelarna ska 15 representera Bohuslän/Dal i Sverigecupen med spel i Nyköping den 14-16 januari 2022, säger Feiff som tillfogar att två spelare kommer att vara reserver på hemmaplan.

Sverigecupen arrangeras varje år i Nyköping. Där möter samtliga Sveriges distrikt varandra. På plats finns observatörer från Svenska Handbollförbundet. Cupen fungerar som ett första steg till landslagsverksamheten på ungdomsnivå.

Normalt sett brukar Sverigecupen avgöras i november men på grund av pandemin sköts avgörandet upp från 2021 till 2022.

ANNONS