Arkivbild. Jennifer Johansson (till vänster) gjorde fem mål i matchen mot Fjärås.
Arkivbild. Jennifer Johansson (till vänster) gjorde fem mål i matchen mot Fjärås. Bild: Niklas Ohlson

SHK kopplar greppet om kvalplatsen

Söndagens storseger mot Fjärås HK, 37–23, gör att Stenungsund HK kopplar greppet om kvalet.
– Vi hade kontroll hela vägen, säger SHK:s Jennifer Johansson om fjortonmålssegern.

ANNONS

Stenungsunds HK stod för en riktig storseger under söndagens möte med Fjärås HK. 37–23 och kontroll hela vägen innebär att laget kopplar greppet om fortsatt kval i uppflyttningsserien.

– Jag tycker det är stabilt hela vägen, vi får matchen dit vi vill. Det roliga är att alla bidrar idag. Vi gör det som ett lag och det är många målskyttar. Alla gör det bra idag och det är lite det man när ute efter, att alla ska delta och prestera, säger Jennifer Johansson och fortsätter:

– Vi hade kontroll hela vägen. De (Fjärås) är ett väldigt ungt lag, vi är bättre helt enkelt.

ANNONS

Första halvlek slutade 23–12 till hemmalaget som fortsatte utöka ledningen i matchens andra halvlek. Bästa målskytt i SHK för dagen blev Annie Lindfors Ljuhs med sju mål. För Jennifer Johanssons del blev det fem mål.

Fyra matcher kvar

Söndagens seger innebär att Stenungsund befäster sin fjärdeplats i uppflyttningsserien, där just de fyra bästa får fortsätta kvala. Med fyra matcher kvar att spela har laget sex poäng ner till närmsta konkurrent bakom.

– Klarar vi fjärdeplatsen blir det ännu mer kval. Vi har Baltichov på onsdag. Vi har vunnit mot dem man har svårt för dem borta. Sen både Torslanda och Kungälv kvar. Det blir riktigt tuffa matcher, det är bra lag vi möter, säger Jennifer Johansson.

Matchfakta

Handboll

Division 2 Uppflyttningsserie Väst

Stenungsund HK – Fjärås HK 37–23 (23–12)

Målskyttar SHK: Annie Lindfors Ljuhs 7, Selma Maderner 5, Jennifer Johansson 5, Ida Bengtsson 5, Pernilla Larsson 4, Athena Andersson 4, Catrin Kullman 2, Sandra Boström 2, Lisa Mathiasson 2, Tilda Hallberg

ANNONS