Jennifer Johansson (till vänster) gjorde nio mål för Stenungsund i segermatchen mot Baltichov.
Jennifer Johansson (till vänster) gjorde nio mål för Stenungsund i segermatchen mot Baltichov. Bild: Niklas Ohlson

SHK körde över serieledaren – ”Gött. De har varit lite kaxiga”

Stenungsund har tagit ett grepp om topp tre-platsen i handbollens division 2. Och det med liten skräll – 37–29 mot ettan Baltichov.

ANNONS
|

Baltichov tog ledningen direkt. Efter två minuter hade Stenungsunds HK vänt och och tagit ledningen – för att inte mer släppa ifrån sig den på hela matchen. SHK-tjejerna gick fram till en klar seger i toppmötet.

– Det känns riktigt gött. De har varit lite kaxiga i Baltichov och kallat division 2 för ”serie-lunken”. Därför var det skönt att sätta dit dem, speciellt på hemmaplan, säger niomålsskytten Jennifer Johansson.

Trots att hon öste in mål framåt, så är det defensiven hon vill hylla allra mest.

– Återigen var det vårt försvarsspel som funkade klockrent. Vi började med 3-3-försvar. När de gick ner på två linjer kom vi ur fas lite. Då bestämde vi oss för att spela 6–0 i försvaret och det funkade också.

ANNONS

Jennifer Johansson är nöjd med hur Stenungsund agerade som lag. Det låg bakom segern, tycker hon.

– Vi är många som gör mål. Vi pratade om det innan att alla måste ta sitt ansvar, slänga sig efter bollar och offra sig för laget. Mot Baltichov var vi bättre och alla kämpade.

Jennifer Johansson är aningen konfunderad över utvisningarna. Stenungsund åkte på fem tvåminutare, Baltichov en.

– De hade domarna med sig. Vi är större och starkare, de blir lätt så att när de faller ser det illa ut och de får med sig en tvåa. Vi tar smällen, sedan är det bra, menar Jennifer Johansson.

Stenungsund har kopplat greppet om topp tre och spel på högre nivå efter nyår. Två matcher återstår, Team Kropps och jumbon Skåre. Det behövs en seger till för att vara helt klara. Det har SHK kämpat för i flera säsonger utan att riktigt nå fram.

– Att gå vidare till play off har alltid varit målet.

Handboll

Division 2 Västra östra dam

Stenungsunds HK – IK Baltichov 37–29 (17–13)

Mål: Jennifer Johansson 9, Pernilla Larsson 8, Lisa Mattiasson 5, Maria Sköld 5, Ida Bengtsson 3, Catrin Kullman 3, Selma Maderner 3, Mikaela Larsen.

Bra: Laginsatsen och Jenny Garplid i mål.

ANNONS