Moa Fors blev näst bästa målskytt i sitt lag med fem mål när Stenungsunds HK i damtvåan nådde 27–27 borta mot King River i Kungälv.
Moa Fors blev näst bästa målskytt i sitt lag med fem mål när Stenungsunds HK i damtvåan nådde 27–27 borta mot King River i Kungälv. Bild: Tony Balogh

SHK kryssade i toppmötet: ”Klart att det är surt”

Kalasstart på matchen, ledning med tre bollar med drygt tio minuter kvar och sista anfallet i matchen. Ändå blev det ”bara” oavgjort 27–27 för Stenungsunds HK i lördagens toppmöte i damtvåan mot King River i Mimershallen i Kungälv.

ANNONS
|

På frågan om det var en förlorad eller vunnen poäng för SHK – i jakten på en av de åtråvärda platserna i kampen om en plats i division 1 –så säger femmålsskytten Moa Fors så här:

– På förhand kanske det är en vunnen poäng men tittar man på hur matchen artar sig, så är vi ju i förarsätet – vi leder ju med tre när det är några minuter kvar, säger Moa.

– Det är klart att det är surt – framför allt när vi har sista chansen och inte kommer till ett ordentligt avslut...

Ett lag på banan

Inledningsvis var det bara ett lag på banan i Mimershallen i Kungälv.

ANNONS

Efter bra försvarsspel, med en inspirerad sista utpost i Jenny Garplid, gick SHK upp i ledning med 5–0. King River tog en timeout efter 8.12 och kunde göra sitt första mål efter cirka 9.30.

Stenungsunds bänk jublar över ett mål i den andra halvleken.
Stenungsunds bänk jublar över ett mål i den andra halvleken. Bild: Tony Balogh

Fortsättningen blev betydligt jämnare där King River försökte sega sig ikapp men inte kom ikapp. Hemmalaget hade betydligt lättare att ta sig igenom det 3–3-försvar som SHK:s tränarstab med huvudtränaren Dennis Alknäs har infört från och med den här säsongen.

Hur bekväm är du med att spela 3–3-försvar?

– Ha ha, senast jag spelade det var jag nog tolv år! Det är en omställning, men nu har vi spelat det och är inställda på det, säger Moa.

King River fick ”autobahn”

Hon poängterar att hon nu är bekväm med sättet att spela på.

– Men det krävs något helt annat både psykiskt och fysiskt, säger hon.

Vad måste man tänka på mot ett lag som King River?

– Framför allt att man inte låter dem komma med fart, att man stör dem precis innan de får bollen. De ska istället ta ett steg tillbaka och börja studsa. Då har man vunnit mycket, menar Moa.

– När vi inte lyckas med det får de autobahn. När det lyckas för oss ser det bra ut.

Möts igen på onsdag

SHK kunde som sagt ha tagit med sig båda poängen.

Huvudtränaren Dennis Alknäs förklarar i en timeout hur han önskar att laget ska spela.
Huvudtränaren Dennis Alknäs förklarar i en timeout hur han önskar att laget ska spela. Bild: Tony Balogh

Med knappt tio minuter kvar att spela ledde laget med tre bollar men King River kom ikapp till 25–25 med fyra minuter kvar. Efter en timeout av SHK fick laget det sista anfallet, men kunde på de resterande 23 sekunderna inte komma till ens ett avslut.

På onsdag kväll möts lagen igen fast då i Stora Höga Arena.

– Nu är vi på rätt väg. Det är attfortsätta jobba bakåt och ha disciplin framåt. Rulla bollen. Spela enkelt. Framför allt göra det som vi är bra på, säger Mora.

– Vi är tunga att möta och har en bra andrafas i anfallen. Vi ska nyttja det ännu mer än vad vi gjorde i matchen idag.

Handboll

Division 2 väst östra

King River HK-Stenungsunds HK

27–27 (11–13)

Målskyttar SHK: Jennifer Johansson 9, Moa Fors 5, Lisa Mathiasson 3, Nicole Friman 3, Maria Sköld 2, Ida Bengtsson 2, Catrin Kullman, Selma Maderner och Mikaela Larsén.

ANNONS