Anfallaren Lukas Lindholm Corner anlände till Stenungsunds IF inför säsongen 2021 men har lämnat för spel i den italienska klubben Akragas. Han gjorde mål i helgens premiärmatch för sitt lag som vann med 3–1 hemma mot Sciacca.
Anfallaren Lukas Lindholm Corner anlände till Stenungsunds IF inför säsongen 2021 men har lämnat för spel i den italienska klubben Akragas. Han gjorde mål i helgens premiärmatch för sitt lag som vann med 3–1 hemma mot Sciacca. Bild: Pontus Soderman

Sif-anfallare gjorde mål – för en klubb på Sicilien

I sin senaste fotbollsmatch gjorde Lukas Lindholm Corner mål men det skedde inte för Stenungsunds IF utan för den italienska klubben Akragas från Agrigento på Sicilien.

ANNONS
|

Den 22-årige anfallaren med rötter i Göteborg anlände till Sif inför säsongen 2021. Bakom sig hade han en brokig bakgrund med spel i bland annat Qviding, Utsikten och Sävedalen men också Europa Point i Gibraltar och Siracusa, en klubb från Sicilien.

LÄS MER:Fotbollsresa via Gibraltar och Italien till Stenungsund

Och det är till den soldränkta ön i Medelhavet han har återvänt för spel i Akragas från Agrigento, en klubb som spelar i Eccelenza som är den femte serienivån i den italienska seriepyramiden.

I helgens premiärmatch gjorde han dessutom mål när hans lag vann hemma med 3–1 mot Sciacca.

– Vad kul – vad roligt för honom! säger Jonathan Fhager Karlsson, huvudtränare för Sif.

ANNONS

Låneavtal med Lindome

Lukas är alltså inte kvar i Sif.

– Han kom till oss med den muntliga överenskommelsen om att om det skulle dyka upp något i Italien, så får han lämna. Och han fick ett erbjudande i slutet av juli eller i början av augusti, säger han.

Hur ser du på det?

– Det är inte positivt eftersom vi tappar en gubbe. Han spelade ändå en hel del för oss innan han försvann, säger Fhager Karlsson.

– Vi har försökt ersätta honom genom ett samarbetsavtal med Lindome där vi använder Alexander Nilsson, säger han.

Alexander satt tidigare på Lindomes bänk men har på senare tid fått förtroende att spela från start i division 1-klubben samt gjort mål. Därför kunde han bara vara med i en match för Sif.

– Det blir juniorer hos oss som får chansen och de har gjort det bra, säger Fhager Karlsson.

Nilsson ska inte förväxlas med Patrick Noaksson som också han under säsongen kom från Lindome.

– Men han är överskriven till oss – där är det inget låneavtal.

Rolig avslutning på säsongen

I den senaste seriematchen gick det bra. Sif vann i helgen hemma mot IFK Skövde FK med 3–1 efter två mål av Gustav Kjellström – hans 16:e och 17:e balja – och Jesper Widenbäck.

Sif parkerar på den övre halvan i division 2 norra Götaland, men har i dagsläget 13 poäng upp till en kvalplats där serieettan BK Forward och serietvåan IK Oddevold i nuläget ser ut att göra upp om uppflyttning direkt respektive kvalplats.

– Det är kul med mycket matcher men vi har haft ett par matcher på sistone med skador, sjukdomar och avstängningar. Det drabbar en tunn trupp hårt vilket har synts på poängskörden, säger Fhager Karlsson.

– När vi har vårt bästa lag är vi jättebra men vi kan också få resultat även när vi saknar ett par gubbar. Jag är positiv till hösten och det kommer att bli en rolig avslutning på säsongen.

Härnäst väntar bortamatch mot IFK Kumla på lördag.

ANNONS