Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rebecka Steen har varit delaktig i det Stenungsunds IF som inledde säsongen aningen kaotiskt med en tränare som fick lämna sitt uppdrag. Nu har laget fått en ny huvudtränare i Viktor Duvald Karlsson. ”Jag tycker att vi har presterat över vad som kan ha förväntats av oss” säger Rebecka om säsongen som gick. Bild: Niklas Ohlson
Rebecka Steen har varit delaktig i det Stenungsunds IF som inledde säsongen aningen kaotiskt med en tränare som fick lämna sitt uppdrag. Nu har laget fått en ny huvudtränare i Viktor Duvald Karlsson. ”Jag tycker att vi har presterat över vad som kan ha förväntats av oss” säger Rebecka om säsongen som gick. Bild: Niklas Ohlson

Sif:s damer nöjda med att få en tränare – efter fem månader

För första gången på fem månader har Stenungsunds IF:s damlag i fotboll nu en huvudtränare för laget i Viktor Duvald Karlsson.
– Det ska bli jättekul nu när vi faktiskt får en lite mer stabil situation, säger Rebecka Steen som en av spelarna i laget.

Stenungsunds IF har gjort klart med en ny tränare för damlaget. Den 27-årige Viktor Duvald Karlsson kommer närmast från motsvarande uppdrag i Kode IF och är bosatt och verksam i Skepplanda.

Stefan Johansson fick lämna sitt uppdrag i maj månad. Sedan dess har laget inte haft en tränare utan det har lösts med hjälp av interna krafter.

Säsongen 2022 utföll sportsligt ändå på ett bra sätt. Sif kom tvåa i damernas division 3 efter att förlorat seriesegern i sista omgången till Vallens IF på målskillnad.

Över förväntan

Rebecka menar att laget ”ändå gjorde det bästa av situationen och presterade bra sett till de förutsättningar som vi hade”.

– Jag tycker att vi har presterat över vad som kan ha förväntats av oss. Det ska bli jättekul nu när vi faktiskt får en lite mer stabil situation, säger Rebecka.

Ett spelarråd har varit delaktig i processen med rekryteringen av Viktor Duvald Karlsson.

– Eftersom det blev så rörigt som det blev har vi haft möten med Annika (Åberg Darell, ordförande i Sif), så att nästan hela laget har kunnat vara delaktiga, säger Rebecka.

– Allt för att vi ska kunna vara med i vad som händer med oss, säger hon.

”Ett närmare samarbete”

Stämningen i maj månad var ansträngd, för att uttrycka det milt.

Laget ställdes inför faktum att Stefan Johansson fått lämna sitt uppdrag. Kommunikationen mellan förening och lag var inte den bästa vilket också spelarna offentligt gav uttryck för.

Sedan dess har det, som man säger, flutit mycket vatten under broarna. Man är betydligt närmare varandra idag.

– Det har blivit ett närmare samarbete och så som det borde ha varit från början. Det är mer kontakt mellan oss vilket jag också tycker borde ha varit innan, säger Rebecka.

Vem har haft längst sträcka att gå för att komma fram?

– Det är väl föreningen som har fått ta några kliv mot vårt håll, om man säger så. Samtidigt har vi precis börjat träna igen. Att diskutera mer om nästa säsong är något som kommer att komma framöver. Då får man se hur alla står.

Erfarenhet från olika håll

Laget har under veckan hunnit genomföra två träningar på det som är försäsongen inför 2023.

– Just nu tränar vi tre gånger i veckan. Vi har inte riktigt gått igenom upplägget ännu. Vi har bara börjat lära känna varandra. Det är det som har varit fokus under de första träningarna, säger Rebecka.

Vad får du för intryck av Viktor Duvald Karlsson?

– Ett bra intryck! Han är väldigt engagerad och duktig på fotboll och superintresserad av att utveckla laget och individerna, säger Rebecka som inte fäster så stor vikt vid hans ålder.

– Jag skulle inte säga att det spelar så jättestor roll. Han har ändå gjort en hel del innan som tränare för olika lag och distriktslag (Viktor är distriktskapten för Göteborgs Fotbollförbund - reds.anm) och har gått utbildningar, säger hon.

– Han har erfarenhet från många olika håll. Det är viktigare än hur gammal man är.

LÄS OCKSÅ: Sif-damernas svar till ledningen – körde över Bovall-Hunnebo

LÄS OCKSÅ: Här är damlagets krav på Stenungsunds IF:s styrelse

LÄS OCKSÅ: Från kaos till harmoni i Sif dam – på tre månader: ”Vi som lag har blivit mycket tajtare”

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på ST-tidningen i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.