Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stenungsunds lagkapten Adam Bergholtz längst till höger med lagkamaraterna Gustav Kjellström och Ludvig Ferdinandsson. Seriepremiären i division 2 norra Götaland mot Oddevold slutade 0–0 men det var nära att Bergholtz gjorde mål – för Oddevold. Bild: Pontus Soderman
Stenungsunds lagkapten Adam Bergholtz längst till höger med lagkamaraterna Gustav Kjellström och Ludvig Ferdinandsson. Seriepremiären i division 2 norra Götaland mot Oddevold slutade 0–0 men det var nära att Bergholtz gjorde mål – för Oddevold. Bild: Pontus Soderman

Sif:s lagkapten nära självmål

En gedigen försvarsinsats för sitt Stenungsunds IF efter 0–0 i seriepremiären i division 2 norra Götaland – men också nära att bli målskytt för gästande IK Oddevold.
– Det hade ju inte varit roligt att göra självmål, säger Adam Bergholtz, lagkapten i Sif.

Oddevold noterades under matchen för tre stolpträffar varav Armend Shillovas frispark i stolproten i den 22:a minuten var nära att smita in.

En av de övriga två stolpträffarna kom från Bergholtz som i den 38:e matchminuten språngnickade bollen i stolpen och ut till hörna.

– Fokus vara ju bara att få bort bollen, men samtidigt fick man lite rysningar när man såg var den hamnade, säger lagkaptenen och ler.

– Hade jag inte tagit bollen hade han som var bakom mig kanske gjort mål ändå. Men det hade ju inte varit roligt att göra självmål.

”Gör ont i fötterna”

Efter en till följd av pandemin extremt lång försäsong och blott en träningsmatch – 2–3 i tisdags kväll mot IK Gauthiod – begick Sif på lördags eftermiddag seriepremiär hemma på Bästkustställningar Arena som Nya Sifgårdens konstgräs numera heter efter ett färskt sponsoravtal.

Cirka 23-24 graders är kalas för de flesta på en ledig lördag, men inte för den som förväntas prestera i två gånger 45 minuter fotboll.

Linus Andersson i Sif avancerar framåt jagad av Imer Beqiri i IK Oddevold. Imer spelade förra säsongen i just Sif men värvades av IKO inför säsongen 2021. Bild: Pontus Söderman
Linus Andersson i Sif avancerar framåt jagad av Imer Beqiri i IK Oddevold. Imer spelade förra säsongen i just Sif men värvades av IKO inför säsongen 2021. Bild: Pontus Söderman

– Det var jävligt varmt. Det var riktigt jobbigt, säger Bergholtz.

Dessutom konstgräs mitt på dagen?

– Det gör ont i fötterna, om inte annat. Det bränner liksom. Första gången man spelar när det är så här varmt och dessutom spelar så länge, så är det alltid en chock, säger han

”Inget riktigt spel”

Gästerna från Uddevalla hade ett stort bollinnehav och ett stort tryck på Sif – en press som verkade öka ju längre matchen led.

– Det var en stor besvikelse skulle jag vilja säga, summerar Bergholtz lagets insats.

– Vi löser ju en poäng men samtidigt känns det som att vi inte får ut något av matchen offensivt. Vi har inget riktigt spel – vi vågar inte riktigt spela. Men det här var ju första matchen och förhoppningsvis var det därför, säger han.

– Samtidigt mötte vi Gauthiod och spelade ut dem stundtals. Men det var ju ingen tävling. Man var inte lika stressad eller nervös.

Är det en vunnen poäng snarare än två förlorade?

– Svårt att säga. Det är så klart roligare att ta ett poäng än att förlora en match. Matchmässigt skulle jag säga att de var bättre än oss idag. Vi kommer inte till det som vi ska göra och det känns surt.

”Vara guld värt”

Mot IKO valde huvudtränaren Jonathan Fhager Karlsson att spela med Gustav ”Gurra” Kjellström och nyförvärvet Lukas Lindholm Corner som anfallsduo.

När bestämdes det att de skulle börja? Det var inte de som inledde tisdagens genrep.

– Jag vet inte hur tanken gick där, men båda har varit väldigt bra under försäsongen.

Är de inte väldigt lika varandra i spelsättet?

– De är ganska lika men jag skulle säga att Lukas är mer target player och ”Gurra” kutar på djupet. Om de löser att jobba tillsammans kommer de att vara guld värda för oss.

Spela med mer mod

Det kan behövas då Sif står inför ett intensivt matchande. Inklusive Oddevold rör det sig om tre matcher på åtta dagar.

På onsdag väntar IFK Tidaholm borta och kommande söndag BK Forward hemma.

– Jag har inte riktigt reflekterat över det men det är stor skillnad på att spela en match i veckan till tre i veckan, säger Bergholtz.

– Vi ska träna på naturgräset nu på måndag och tisdag. De vi ska möta spelar på gräs. Kommer vi bara in i det ska det nog gå bra, säger han.

– Då har vi den här matchen bakom oss och kan se vad inte ska göra och vad vi ska göra istället. Framför allt ska vi spela med mer mod.

Fotboll

Division 2 norra Götaland

Stenungsunds IF–IK Oddevold

0–0

Sif startelva: Richard Nordlund – Anders Sennewald, Adam Bergholtz (lagkapten), Filip Samuelsson, Pontus Olsson – Linus Andersson (Gzim Istrefi, 62), Martin Cruz Aliaga, Ludvig Ferdinandsson (Malte Runevik, 65), Jesper Widenbäck – Lukas Lindholm Corner (Liam Adolfsson, 72), Gustav Kjellström.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på ST-tidningen i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.