Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Träningsmatcher är tillåtna från den 1 juni inför den seriepremiär som för Sif:s del sker den 5 juni. Det ger inte optimala förberedelser för laget men huvudtränaren Jonathan Fhager Karlsson menar att det bara är att gilla läget. Bild: Pontus Soderman
Träningsmatcher är tillåtna från den 1 juni inför den seriepremiär som för Sif:s del sker den 5 juni. Det ger inte optimala förberedelser för laget men huvudtränaren Jonathan Fhager Karlsson menar att det bara är att gilla läget. Bild: Pontus Soderman

Sif-tränarens oro: ”Det är verkligen inte optimalt”

En lång försäsong men blott en träningsmatch innan det är dags för seriepremiär och Bohusderby mot IK Oddevold. Klart att Stenungsunds tränare Jonathan Fhager Karlsson är en smula orolig.

Från att ha tränat inför något som är oklart har fokus i veckan skiftat till vetskap om att det nu – äntligen – blir premiär.

Lördagen den 5 juni tar Sif hemma på Nya Sifgården emot Oddevold i den första matchen i division 2 norra Götaland i fotboll för herrar.

Den ska föregås av en träningsmatch tisdagen den 1 juni. Under fredagen blev det klart vilklet lag som kommer på besök: seriekolllegan IK Gauthiod.

Känns det bra att ha fått ett besked kring seriespelet?

– Väldigt bra! Det känns som att vi har gjort det jäkligt bra ändå fast vi har inte vetat, säger Jonathan Fhager Karlsson, huvudtränare i Stenungsunds IF.

Jonathan Fhager Karlsson, huvudtränare för Sif. Bild: Sif
Jonathan Fhager Karlsson, huvudtränare för Sif. Bild: Sif

– Nu blir det en injektion. Vi hade en riktigt bra träning i tisdags för vi hoppades att det skull bli så här, säger han som syftar på onsdagens besked om seriestart.

– Jag hoppas att beskedet gör att det blir ännu mer spetsat och att spelarna känner att det snart är dags. Dessutom är det derby i första matchen. Vi har inget att förlora där – det är bara att gå ut och sno poäng!

Sif ska innan sommaruppehållet i början av juli klara av sex matcher.

– Förbundet har ju haft olika scenarier och vi har vetat om vad de innebär. Det fanns väl en oro för om det inte skulle bli premiär nu i juni och att det då skulle kunna bli en halv säsong. Därför är det extra gôtt att det blir av nu, säger han om den säsong som blir 30 matcher lång.

– För att gå i tre månader till utan match hade varit jobbigt.

Hur ser det ut i truppen – är alla hela och friska?

– Inga allvarliga skador. Det finns lite skavanker men idag (läs: igår) tränar alla.

Det blir som sagt bara en träningsmatch innan premiären. Fhager Karlsson håller med om att det bara är att gilla läget.

– Vi hade naturligtvis velat spela fem-sex träningsmatcher till, men vi visste också att det bara skulle bli en vecka att spela på. Nu blev det mindre än en vecka, säger han.

– Hade vi haft tio dagar på oss hade vi fått in tre träningsmatcher. Nu får vi bara fem dagar. Då blir det bara en match.

Med hjälp av en lång försäsong och blott en träningskamp ska han ge sig på att formera en startelva.

– Det är verkligen inte optimalt! Men vi gör vårt bästa. Och det är ju i princip samma för alla, säger han.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på ST-tidningen i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.