Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Efter en säsong som huvudtränare för Stenungsunds IF leder Jonathan Fhager Karlsson nu på söndag laget för sista gången när Sif avslutar seriespelet i division 2 norra Götaland mot IFK Kumla. Bild: Niklas Ohlson
Efter en säsong som huvudtränare för Stenungsunds IF leder Jonathan Fhager Karlsson nu på söndag laget för sista gången när Sif avslutar seriespelet i division 2 norra Götaland mot IFK Kumla. Bild: Niklas Ohlson

Sista matchen med gänget – Fhager Karlsson lämnar Stenungsunds IF

Sista matchen för säsongen men också sista matchen som huvudtränare för Stenungsunds IF. Jonathan Fhager Karlsson lämnar Sif efter säsongen.

Fhager Karlsson anlände inför säsongen 2021 som huvudtränare efter att tidigare har haft hand om IFK Valla. Han har meddelat klubben att han inte är kvar till 2022.

– Jag studerar just nu och har två barn. Jag känner att jag vill vara mer närvarande hemma. Det är väl den enkla förklaringen, säger Fhager Karlsson.

– Just nu känns det rätt och då kör jag på det, säger han som studerar i Göteborg för att bli solenergiprojektör.

Han kommer inte att vara kvar i Sif för något annat uppdrag.

– Jag har gett allt vad jag har i ett års tid och är i behov av en paus, säger han.

”Mycket väl godkänt”

På söndag spelar Sif sista matchen för säsongen i division 2 norra Götaland då man hemma på Bästkustställningar Arena tar emot IFK Kumla.

– Det är klart att vi kommer femma i serien och jag vill påstå – även om vi kanske internt hade ett lite högre mål – att det är mycket väl godkänt med de förutsättningar som vi har haft, säger Fhager Karlsson.

Han pekar bland annat på att den förre huvudtränaren Pierre Krantz lämnade sent – han tog sig an Tvååkers IF i division 1 vilket blev klart i mellandagarna 2020 – och att flera spelare lämnade liksom andra ledare.

– Därför känns det mycket bra att komma femma. Det är min spontana analys och den får stå för mig, men jag vet att ledarna runt omkring håller med mig om att vi har presterat bra – stundtals över vår förmåga, säger han.

Fick igång Kjellström

Så länge laget inte hade skador och/eller avstängningar gick det också bra.

– Då var vi med i racet men när vi, precis som för alla andra lag, började få skador och avstängningar, så var vi extra sårbara eftersom truppen har varit tunn. Då halkade vi lite efter, säger han.

– Men den trupp som vi har haft är det ändå rimligt att vi kanske inte vinner, men att vi är femma av 15 lag tycker jag är jättebra.

Framåt har laget på 27 matcher gjort 52 baljor varav hälften – 25 stycken – från anfallaren Gustav Kjellström. Det kan bli fler innan 2021 läggs till handlingarna.

– Vi fick igång ”Gurra” ordentligt och han har bidragit med mycket. Vi har byggt anfallsspelet kring honom.

52 insläppta gör att laget inför sista omgången står på plus minus noll.

– Det är jag lite mer missnöjd med. Det är det som skiljer mot lagen som är över oss. Vi har släppt in för många mål. När mittbackarna Adam Bergholtz eller Filip Samuelsson har varit skadade eller sjuka har vi haft det skralt. Har de varit med har vi inte tappat många poäng.

”Kan slåss om det”

Vad som behövs i spelarväg inför säsongen 2022 är inget som Fhager Karlsson just nu ägnar någon djupare tanke åt.

– Jag har släppt den pucken lite grand, säger han.

– Men det jag kan säga är att om Sif kan behålla det lag som finns – vi har ju spelat in fyra-fem unga killar plus att en del spelare har tagit steg – samt få in två-tre etablerade spelare kan man vara med och slåss om det, säger han.

– Jag hoppas verkligen att de satsar på det.

Av stor vikt är att kunna behålla skyttekungen Gustav Kjellström men 25 mål går ingen förening obemärkt förbi.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på ST-tidningen i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.