Skärhamn tog inte chansen i toppjakten – föll mot Eds FF

Skärhamn ville närma sig toppduon i division 4 Bohuslän Dalsland. Då krävdes en seger mot Eds FF.

ANNONS
|

Skärhamn och Ed låg på samma poäng inför mötet på Röavallen. Vinnaren skulle kunna hålla kontakten med IFK Uddevalla och Viken på första respektive andra plats i tabellen, även om gapet är relativt stort med sju poäng till Uddevalla och fem till Viken. Ettan och tvåan hade mötts dagen innan, då vann Uddevalla med 1–0 mot Viken.

Det började bra för Skärhamn. Vänsterbacken Jonas Andreasson gav hemmalaget Skärhamn ledningen på en snygg frispark i 13:e minuten.

– Den satt där den skulle. Tråkigt att det inte resulterade i något, säger målskytten.

Fortsättningen blev rätt chansfattig, men under sista tredjedelen kom avgörandet. Ed kvitterade i 70:e minuten och med fem minuter kvar av ordinarie tid satte gästerna segerbollen.

ANNONS

– Det var inte mycket som sas i omklädningsrummet efter det. Vi var väldigt besvikna och vet att vi kan bättre. Det tar emot som fasen att förlora i slutet och är extra tungt när vi vet att vi är bättre än så, tycker Jonas Andreasson.

Hur såg det ut i övrigt?

– Det var ingen välspelad match. Om vi hade kontrollerat den och rullat boll som vi kan göra, hade vi kunnat springa hem matchen. Nu blev det för dåligt tålamod och stress. Jag vet inte vad vi gjorde, men vi ville tjonga mycket boll. Ed kunde styra matchen dit de ville. Det blev avgörande.

Jonas Andreasson vill ändå ge beröm till mittfältet, som i spelsystemet är en man kort och får slita och springa därefter, samt unge målvakten Emil Vernhamn.

– Han ska ha en eloge och visar match efter match att han har mycket att komma med.

Fotboll

Division 4 Bohuslän/Dalsland herr

Skärhamns IK – Eds FF 1–2 (1–0)

Mål: Jonas Andreasson.

ANNONS