Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Skärhamns sköna revansch – segersmash och tennissiffror

Det händer mycket när Skärhamn är på plan. SIK vände förra veckans 1–10-debacle mot IFK Uddevalla till seger med tennissiffror hemma på Röavallen mot Smögen.

Under veckan har det bara funnits en tanke i Skärhamns-spelarnas huvud: att ta revansch på sig själva efter storförlusten.

– Vi hade verkligen bestämt oss redan på träningen på måndagen. Man skämdes ju och det kändes som att hela världen hade gått under, men vi hade bara förlorat tre poäng. Vi kom överens om att vi måste rycka upp oss och vinna mot Smögen. Redan på uppvärmningen kändes det att vi måste ta tag i det. Och det gjorde vi. Vi slängde in sex bollar och allt var frid och fröjd igen, säger Markus Johansson, lagkapten i Skärhamn.

Det tog dryga kvarten innan första målet, men när det till slut ramlade in så blev det snart fler. I paus hade SIK en 3–0-ledning. Halvvägs in i andra halvlek var ledningen fördubblad. Det skulle behövas ett självmål från Skärhamns sida för att ge Smögen ett tröstmål i slutminuterna.

– Jag tycker att vi kämpade, men framför allt är vi ett bättre fotbollslag än Smögen. Vi spelade bra och de hängde helt enkelt inte med. Det har varit några matcher där vi inte fått utdelning, men även matcher där vi inte varit bra och fått utdelning. 6–1 var rättvist, egentligen kunde vi ha gjort några till.

Siktade ni på tio för att helt kvitta förra veckans match?

– Det hade varit snyggt med tvåsiffrigt, men det som hände förra veckan händer en-två gånger per år för något lag i serien. Vi hade kunnat göra tio, men oftast missar man några chanser också, säger Markus Johansson.

Om det var tufft mot serietvåan IFK Uddevalla, kan det bli minst lika svårt nästa vecka. Då väntar tabellettan Viken borta för Skärhamn.

Fotboll

Division 4 Bohuslän Dalsland

Skärhamns IK – Smögens IF 6–1 (3–0)

Mål: Joel Borggren 2, Hampus Wallin, Lukas Andersson, Andreas Bengtsson, Johannes Andersson.

Utvisning: Hampus Wallin (81).

Bra: Joel Borggren som hoppade in efter en knapp halvtimmes spel och gjorde mål direkt. Han gjorde även ett till sedan. Mittbackarna Carl Thorén och Jonas Andreasson får också extra plus.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på ST-tidningen i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.