Skyttekungen levererade för Sif – men det gjorde inte laget

Han kom, han såg – men han segrade inte. När skyttekungen Gustav Kjellström spelade sin första match för Stenungsunds IF efter återkomsten gjorde han visserligen mål men Sif förlorade hemma mot Yxhults IK med 1–3 på lördagen.
– Först och främst är det skönt att få se sitt namn i en startelva. Det räcker egentligen för att få upp självförtroendet igen, säger han.

ANNONS

Säsongen 2021 gjorde Gustav 25 mål på 28 matcher för Sif vilket renderade i ett kontrakt med den nyblivna division 1-klubben IK Oddevold.

Efter 16 matcher varav blott en från start under 2022 återvände ”Gurra” för en månad sedan till Sif. Han blev spelklar till lördagens hemmafajt i division 2 norra Götaland på Nösnäsvallen mot Yxhult, en omstart som slutade med förlust.

Efteråt pratade ”Gurra” en god stund med sin mamma.

– Jag pratade om alla fler grejer jag skulle ha gjort på planen, men hon tyckte att jag inte skulle vara så hård mot mig själv. Det är första matchen – man måste känna in sig i laget, säger Kjellström.

Namnet i startelvan

Han hade en klockren frispark i stolpen i den 19:e minuten, satte en straff i den andra halvleken och jagade på under 90 minuter på det sätt som man vant sig vid att se ”Gurra” på planen.

– Lite tråkigt har det varit att träna vecka in och vecka ut utan att ha en match att se fram emot i slutet på veckan; det är ju därför man håller på, säger Gustav.

Han fick reda på att han skulle starta efter sista träningen i veckan.

– Först och främst är det skönt att få se sitt namn i en startelva. Det räcker egentligen för att få upp självförtroendet igen, att någon börjar tro på mig. Det är det jag värdesätter, säger han.

– Jag får spela 90 minuter idag och har många lägen men gör det sista felbeslutet. Jag kände mig lite ovan med de beslut som jag tog men det känns ändå gôtt att jag kom till de lägena idag.

Självmål för Sif – igen

Matchen i övrigt var ingen munter tillställning för Sif.

På 0–1 kom Lukas Bäckström fel på ett inlägg med självmål som följd och på 0–2 rann Haris Karahmet oförskämt enkelt igenom. Då hade det bara gått tolv minuter. Strax före paus utökade Rasmus Gustavsson Engdahl ledningen för YIK till 3–0.

– Jag har tidigare inte sett så många matcher men i de senaste matcherna har det varit självmål i varje match för vårt lag. Med fem-sex självmål inom loppet av lika många matcher är det inte längre någon slump. Då är det något som vi gör fel, säger ”Gurra” som tycker det var ”för slappt i försvaret” på andra målet.

– Det räcker egentligen bara med att gå in och störa och ta en frispark. Det blir ett guldläge för dem på en slumpboll. Och på tredje målet ska han inte få sikta in sig i fem sekunder innan någon ens är på väg upp på honom!

A-laget är stjärnorna

”Gurra” reducerade på straff i den 67:e minuten.

– Målvakten är ute och snurrar. Han förhindrar mig från att komma till ett avslut. Jag blev förvånad för att domaren blåste. Jag tänkte att han kanske tillåter det här i division 2. Men det var rätt beslut, säger han.

– Och straffen tog jag bara. Jag plockade upp bollen. Det var ingen som kom fram och sa något...

Då fick den taktfasta och unga Sif-klacken jubla lite extra åt sin store idol.

– Jag älskar det! Barnen är de nya som ska komma sedan. De ger en något extra. Kan jag bjuda tillbaka, så gör jag det. Jag har alltid varit så som människa, säger Gustav som fick posera för bilder och selfies.

– Jag kommer ihåg hur man själv var i den åldern. Var det någon A-lagsspelare som lade ned lite tid och tjôtade med en, så blev man ju lite starstruck, säger han.

– Det spelade ingen roll vilken division det var. För de killarna i den åldern var ju A-laget stjärnorna. Då får man försöka agera som en sådan också.

LÄS MER:Sif ultras höll uppe hoppet om en vändning i ”Gurras” återkomst

LÄS MER:Oddevold värvar målkungen: ”Bevisligen bra i boxen”

LÄS MER:Skyttekungen återvänder till Stenungsunds IF: ”Kul att han vill hem”

LÄS MER:Därför är Tartagni inte nöjd – trots seger för Sif mot LSK med 10–1: ”För oss var det sämre än ett träningspass”

Fotboll

Division 2 norra Götaland

Stenungsunds IF-Yxhults IK

1–3 (0–3)

Målskytt Sif: Gustav Kjellström

ANNONS