Anfallaren Gustav Kjellström satte sin 18 balja för säsongen.
Anfallaren Gustav Kjellström satte sin 18 balja för säsongen. Bild: Pontus Söderman

Skyttekungen levererade när SIF tog sikte mot topp tre


– Jättebra match idag. Jag är jättenöjd med spelet och resultatet. Stenungsunds tränare Jonathan Fhager Karlsson myser 1–0-segern i Bohus-derbyt mot Grebbestad.

ANNONS
|

Matchen började med att Gustav Kjellström nätade sitt 18:e mål för säsongen. Då hade det gått tio minuter. Sedan hände inget mer i målväg, men det var inte händelselöst för det.

– Vi var det bättre laget hela matchen. Grebbestads målvakt gör en jättematch. Vi borde gjort fler mål, men tre poäng är det viktiga, säger Jonathan Fhager Karlsson.

Han är glad över att förfoga över seriens kanske vassaste målskytt i Gustav Kjellström.

– Han har gjort en otrolig säsong hittills, tycker SIF-tränaren.

Derbyrivalen Grebbestad hade en tuff vår, men har hämtat sig det senaste, även om laget huserar i getingboet som surrar kring nedflyttningsstrecket. Stenungsund ligger femma, men har ett par matcher till godo.

ANNONS

– Vi spelar för att hänga med i topp tre. Vi har en tunn trupp och har haft en del skador och avstängningar de senaste veckorna. Våra unga spelare är jätteduktiga, särskilt om vi tar in en ung spelare, men om vi tar in för många på en gång påverkar det vår kvalitet, menar Jonathan Fhager Karlsson.

Han fortsätter:

– Det är kul att de unga får spela mycket, men vi har inte haft vårt bästa lag på ett tag. Idag hade vi det.

Fotboll

Division 2 norra Götaland herr

Stenungsunds IF – Grebbestads IF 1–0 (1–0)

Mål: Gustav Kjellström.

Bra: Ytterbacken Anders Sennewald, som gjorde sin första match på inre mittfältet och var outstanding, enligt tränare Fhager Karlsson i SIF.

ANNONS