Den SHK-fostrade vänstersexan Sebastian Spante är för andra gången i karriären svensk mästare i handboll. I den tredje finalmatchen vann laget på tisdagskvällen över IFK Skövde med 30–27 och därmed finalen med 3–0.
Den SHK-fostrade vänstersexan Sebastian Spante är för andra gången i karriären svensk mästare i handboll. I den tredje finalmatchen vann laget på tisdagskvällen över IFK Skövde med 30–27 och därmed finalen med 3–0. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Spantes Sävehof tog SM-guld

Den SHK-fostrade vänstersexan Sebastian Spante är åter svensk mästare i handboll.

ANNONS
|

IK Sävehof vann på tisdagskvällen den tredje SM-finalen i bäst av fem med 30–27 hemma i Partille Arena och därmed finalserien med 3–0.

Sävehof vann den första oerhört tuffa finalmatchen, som gick till förlängning, med 38–37, och kunde i match två följa upp med seger i bortahall med 32–22.

Därmed fick kamratgänget från Skövde i den tredje kampen spela med kniven mot strupen.

Laget tog också ledningen i matchen med 3–1 innan Sävehof kunde komma ikapp till 4–4 efter nästan tio minuters spel.

Sävehof tog därefter ledningen med 5–4 och släppte sedan aldrig initiativet. Laget kunde gå till pausvila med ledning 14–11.

ANNONS

I den andra halvleken var Skövde aldrig riktigt i närheten av att kunna komma ikapp och Sävehof vann till slut med 30–27.

Sävehof låg i november månad sjua i tabellen men har därefter gått starkt framåt. Sävehof har vunnit 22 av de 23 senaste matcherna och gick också rent i slutspelet det vill säga man förlorade inte en match.

ANNONS