Niklas Andrén skadade sin vänstra hand i onsdagens bortmatch mot Bäcken då en benflisa lossnade i knogen. Smärtorna hindrade inte honom från att spela söndagens hemmafajt mot Hisingen. ”Ingen har tvingat honom men att ha spelare som kliver fram och ställer upp är jättebra” säger Marko Sretovic, huvudtränare i Stingers.
Niklas Andrén skadade sin vänstra hand i onsdagens bortmatch mot Bäcken då en benflisa lossnade i knogen. Smärtorna hindrade inte honom från att spela söndagens hemmafajt mot Hisingen. ”Ingen har tvingat honom men att ha spelare som kliver fram och ställer upp är jättebra” säger Marko Sretovic, huvudtränare i Stingers. Bild: Linus Olsson

Spelade hockeymatch med skadad hand: ”Vill göra allt för att hjälpa laget”

En lös benflisa i ena handen och smärtor hindrade inte Stenungsunds forward Niklas Andrén från att spela i Stingers match hemma mot Hisingen i söndags kväll. ”Man är spelsugen och vill gör allt för att hjälpa laget” säger Andrén.

ANNONS
|

Den 21-årige forwarden skadade sig i samband med onsdagens bortamatch mot Bäcken i Göteborg.

– Det är en benflisa på ena knogen på vänster hand som har lossnat. Jag är leftare så det är den handen som jag har mitt på klubban, säger Niklas.

Vad hände?

– Jag tror att handen kom emellan på något konstigt sätt när jag skulle tackla en spelare i Bäcken. Det gjorde ju ont ont något så in i helvete när jag åkte därifrån, säger han om skadan som uppstod efter cirka sju minuter i första perioden.

– Jag satte mig i båset och drog i fingret. Jag tänkte att fingret kanske var ur led, men det var den ju som tur var inte. Jag tejpade bara till fingret och sedan var det ut på isen igen.

ANNONS

”Klart man ställer upp”

Han fullföljde matchen (förlust 3–5) och begav sig till akuten samma kväll för att kolla upp skadan. Den röntgen som gjordes visade på en skada.

Rekommenderade de dig att inte spela?

– Precis ha ha! Ingen kontaktsport på tre veckor. Men jag tränade med orange tröja igår (lördags) då ingen får tackla mig. Då kunde jag ändå passa och skjuta. Till Marko sa jag att jag i nödfall kunde vara med och spela.

Och då valde du att spela?

– Han skrev till mig i morse och frågade. Om det var OK för mig, så ville de ha med mig i matchen (mot Hisingen). Man är ju spelsugen, så det är klart att man ställer upp.

Marko Sretovic är huvudtränare i Stingers:

– Han är en hockeyspelare och han är tuff! Både jag och laget var fulla av respekt för att han kom till match. Ingen har tvingat honom men att ha spelare som kliver fram och ställer upp är jättebra.

Ispåse i båset

Till matchen, som Stingers till slut vann med 3–2, tejpades två fingrar i Niklas vänstra hand ihop.

– Det gjorde ju jävligt ont med handen. Efter varje byte satt jag i båset med en ispåse på handen. När jag skulle in igen var det bar att slänga av den, säger han som inte tog mer smärtstillande än en Alvedon efter första perioden.

Vågade du gå in i tacklingar?

– När jag var på isen tänkte jag inte på handen så mycket, men jag gillar att gå in i närkamper och smälla på. Efter vissa byten kände man att den där tacklingen kanske man skulle ha tacklat med högersidan istället för vänster.

På onsdag väntar ny hemmamatch när Vänersborg kommer på besök.

– Vi får se på träningarna i veckan hur det känns, men som sagt – man är spelsugen och vill gör allt för att hjälpa laget.

Du kanske är med på isen på onsdag?

– Risken finns!

Jobbar som elektriker

För att lägga ytterligare sten på börda har Niklas ett arbete där bruk av händer är extra viktigt.

– Jag jobbar som elektriker på Tjörn, säger han.

Hur går det om du har ont i en hand?

– Det är tufft. Man får bita ihop. Det är smärta och inställning varje dag.

ANNONS