Den Stingersfostrade hockeyforwarden Otto Stenberg till vänster från Stenungsund utsåg till lagkapten för Team 17-lagets tre landskamper mot Finland som spelas i Visby på Gotland.
Den Stingersfostrade hockeyforwarden Otto Stenberg till vänster från Stenungsund utsåg till lagkapten för Team 17-lagets tre landskamper mot Finland som spelas i Visby på Gotland. Bild: Svenska Ishockeyförbundet

Stenberg lagkapten i landslaget –ledde laget till seger mot Finland

Den Stingersfostrade hockeyforwarden Otto Stenberg befinner sig på sitt livs första uppdrag på landslagsnivå och talangen från Stenungsund fick en ärofylld uppgift: att vara lagkapten i tre landskamper mot Finland.

ANNONS

När Lokaltidningen STO når den 16-årige Otto, som till vardags spelar i Frölunda, gör han det som hockeyspelare gör för det mesta när de tränar och spelar hockey: ligger på hotellrummet och vilar.

– Lite trött är man ju men det känns bra, säger han.

Under perioden 23-29 augusti befinner Team 17 sig på läger i Visby på Gotland där laget ska spela tre landskamper.

LÄS MER:Otto Stenbergs väg från Stingers till landslagsläger

– Vi har sista matchen idag och så åker vi hem i morgon bitti, säger han.

Hur har det gått i de föregående matcherna?

– Vi förlorade den första matchen (i torsdags) med 1–5 och så vann vi igår (fredags) på övertid med 6–5, säger Otto som menar att Sverige gjorde en mycket bättre insats i den andra jämfört med den första matchen.

ANNONS

Fick frågan i onsdags

Förutom att spela har Otto fått det ärofyllda uppdraget att vara lagkapten.

LÄS MER:Otto Stenberg uttagen till hockeylandslaget: ”Det var kul så klart”

– Jag vet inte hur det gick till men han (förbundskaptenen Anders Eriksén) bara sa det till mig. Han frågade mig i onsdags om det var OK, säger Otto.

Hur reagerade du på det?

– Det var kul! Roligt, så klart. Jag har varit lagkapten tidigare (i Stingers) men aldrig i Frölunda, säger han.

Vad anser du förväntas av en lagkapten?

– Det är att driva på laget och peppa på för att alla ska jobba hårt, säger han.

Bara ishockey

Tillvaron i Visby har sedan i måndags bestått av två träningspass per dag fram tills i onsdags. Från och med i torsdags har dagarna bestått av ett lättare ispass och match på kvällen.

– Fast idag har vi bara varit ute och joggat lite, säger Otto som delar rum med sin lagkamrat från Frölunda Noah Dower Nilsson.

Otto har varit på Gotland en gång tidigare men det har denna gång inte funnits tid att att göra så mycket annat än träna och spela hockey.

– Vi har inte gjort så mycket mer än det. Det har också regnat, säger han.

ANNONS