Irene Nilsson och Daniel Lindgren är sekreterare respektive ordförande i Stenunge Boulesällskap. Under torsdagskvällen fick de i samband med kommunfullmäktiges sammanträde ta emot priset som Årets förening 2021.
Irene Nilsson och Daniel Lindgren är sekreterare respektive ordförande i Stenunge Boulesällskap. Under torsdagskvällen fick de i samband med kommunfullmäktiges sammanträde ta emot priset som Årets förening 2021. Bild: Annika Sahlin Ottosson

Stenunge Boulesällskap hyllades som Årets förening

Under torsdagskvällen fick representanter för Stenunge Boulesällskap ta emot priset för Årets förening i Stenungsund 2021. Förutom ett fysiskt bevis tilldelade man även 20 000 kronor.

ANNONS

Beslutet att utse Stenunge Boulesällskap till Årets förening fattades av politikerna i välfärdsutskottet tidigare i år.

Av tradition brukar priset delas ut först i samband med Stenungsunds kommunfullmäktiges sammanträde i december.

Motiveringen lyder som följer: ”Under pandemin har föreningen anpassat sin verksamhet och trots alla restriktioner kunnat genomföra träningar och umgås utomhus i alla väder. På ett positivt sätt har Stenunge Boulesällskap minskat isoleringen för många äldre och skapat en värdefull pandemisäker träffpunkt i vardagen”.

”Glada för tillskottet”

På plats i fullmäktigesalen i Kulturhuset Fregatten var ordföranden Daniel Lindgren och sekreteraren Irene Nilsson.

Duon gladdes så klart över uppmärksamheten.

– Vi bedriver friskvård men det är ganska dyrt för oss. Vi är väldigt glada för det här tillskottet, säger Irene Nilsson, sekreterare i föreningen.

ANNONS

Föreningen ställde i samband med pandemin om verksamheten.

– Vi slutade aldrig utan har spelat utomhus hela tiden. Jag tror det var fyra gånger som vi ställde in förra året, säger hon.

Slutade aldrig spela

Normalt sett spelar man inne under vinterhalvåret men nu blev centrum för verksamheten de 16 banorna belägna i Doteröd.

– Det är fyra eller möjligen sex personer per bana, säger Irene.

– Vi höll avstånd, vi använde handsprit och någon enstaka använde munskydd.

En konsekvens av att föreningen har kunnat hålla igång genom att ställa om sin verksamhet är att klubben fått fler medlemmar. Just nu har man cirka ett 60-tal utövare.

Hellre ute än inne

I och med pandemin har föreningen varit utomhus mest hela tiden – både 2020 och 2021.

En effekt av pandemin är att fler och fler nu hellre spelar utomhus än inomhus.

– Jag tror vi spelade utomhus sista gången i år den 25 november. Sedan kom snön och kylan. Och även om det inte är snö nu, så är det ganska ”grisigt” väder för att spela boule, säger Irene.

– Visst har vi frusit men man får ta på sig! Och röra på sig! Jag skickade för övrigt ett SMS i dag på morgonen till alla att nu vi tar julledigt – vi börjar igen den 11 januari.

Välkomna pengar

Sällskapet tilldelades i samband med torsdagskvällens ceremoni 20 000 kronor och det är välkomna pengar.

– Vi har investerat en del i år med att bland annat sätta upp ett vindskydd. Vi har ett litet kapital men det är inte mycket, säger Irene.

– Vi har snålat på de pengar som vi hade från början.

ANNONS