Forwarden Oliver Gabay försöker nå pucken medan Eetu Rasalahti i Stenungsund gör allt för att förhindra detta. Kampen lagen emellan vann till slut Kungälv. Bild: Linus Olsson

Stenungsund har tappat stinget medan Rönnäng ångar på

Efter fem raka segrar har Stenungsunds HF tappat stinget en smula. Den andra förlusten i rad registrerades på onsdagskvällen i Bohusderbyt borta mot Kungälvs IK. Samtidigt har Rönnängs IK fått upp farten och har klar chans på spel i Alltrean efter storhelgerna.

|

KIK borta är vanligtvis en svår match och det inte bara för att det är ett derby utan också för att Kungälv just nu har siktet inställt på en plats i Alltvåan.

Laget tog ledningen efter knappt två minuters spel och när drygt halva första perioden var spelad ledde KIK med 3–0.

I den andra perioden utökade KIK ledningen till 4–0 efter 4.14 genom Mikael Ekendal och då var det i praktiken kört för gästerna.

Utökade ledningen

Några fler mål i den andra perioden blev det inte och i den tredje utökade KIK ledningen till 5–0 när knappt halva perioden var spelad. Dock hann Stingers reducera när Jacob Levin målade med knappt fyra minuter kvar att spela.

Stingers har fem matcher kvar att spela i grundserien innan det blir speluppehåll för jul och nyår. Av dessa fem spelas tre på hemmais.

Avståndet uppåt för att kunna nå spel i Alltvåan är – troligen – för stort, men många poäng är bra att ha med sig i kommande seriespel.

RIK ångar på

STO-regionens andra hockeylag – Rönnängs IK – inledde säsongen i Hockeytrean södra A aningen svagt, men har under de senaste omgångarna hittat formen.

Tisdagens hemmafajt mot serieledande Munkedals BK vann de rödtröjade med 4–3 efter att i den andra perioden gjort ett ryck från 2–2 till 4–2.

Segern innebar ett skutt uppåt i tabellen till andra plats vilket i så fall skulle innebära spel i Alltrean efter storhelgerna.

Dock är det jämnt i serien. Mellan tvåan RIK och femman Lions HC skiljer det bara fyra poäng. Rönnäng har fyra matcher kvar att spela varav bara en på hemmais den 17 december.