Selma Maderner är framme och avslutar från linjen. Foto: Niklas Ohlson
Selma Maderner är framme och avslutar från linjen. Foto: Niklas Ohlson Bild: Niklas Ohlson

Stenungsunds HK klart för kval – ”Vi skulle vinna den här matchen”

Stenungsunds HK behövde vinna för att slippa ödesmatch mot Kungälvs HK:s andralag King River. Och SHK-tjejerna tog tag i matchen från start och lunkade fram till en klar seger med 29–17 mot HB 78 Jönköping.

ANNONS
|

– Det gick lite knackigt för min egen del, säger mittsexan och femmålsskytten Selma Maderner självkritiskt, trots att hon bidrog med en hel del både framåt och bakåt.

Hon betonar matchens dignitet. Nästjumbon HB 78 Jönköping hade chans att komma upp på samma poäng som Stenungsund vid seger, om än med klart sämre målskillnad.

– Vi skulle vinna den här matchen. Men jag tycker inte det kändes som en jättebra match. Det gick lite långsamt. Fast vi gjorde de målen vi skulle och när vi skulle sätta dem. Och vi släppte inte allt för mycket bakåt, säger Selma Maderner.

Räddningar bakåt med följande vassa kontringar blev ett offensivt vapen för Stenungsund. Tätt försvarsspel löste det åt andra hållet.

ANNONS

– Jönköping hade den del skott på mål, med det var ganska dåliga skott och lätt för målvakten. Och vi hade lite mer rutin.

Selma Maderner har numera med sin gamla lagkamrat från Kungälvs HK i laget, tidigare ungdomslandslagsspelaren Annie Lindfors Ljuhs. Hon har egentligen varit med i hela säsongen, men det först efter nyår som Annie Lindfors Ljuhs har kommit igång på allvar efter skador. Tyvärr var det också efterhängsna skador som hindrade hennes elitkarriär från att blomma ut. Men nu är hon med för fullt i SHK.

– Jättekul. Annie är ett jättebra tillskott som är säker i sitt läge. Hon är en stjärna ute på kanten.

Stenungsund är klart för minst kval mot division 1. Direktplatsen är vikt för ettan Baltichov, men i praktiken även för serietvåan Torslanda, som måste förlora stort mot bottenlaget Fjärås, samtidigt som SHK vinner stort mot King River.

Handboll

Division 2 Väst UFS dam

Stenungsunds HK – HB78 Jönköping 29–17 (12–7)

Mål: Annie Lindfors Ljuhs 5, Selma Maderner 5, Lisa Mattiasson 5, Ida Bengtsson 4, Catrin Kullman 3, Pernilla Larsson 3, Tilda Hallberg 2, Maria Sköld, Alva Olsson.

Bra: Annie Lindfors Ljuhs.

ANNONS