Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Catrin Kullman i Stenungsunds HK går på avslut. På lördag eftermiddag ställs laget i omgång fem i division 2 väst mitt i handboll hemma mot Backa i något som är att betrakta som en seriefinal. Bild: Simon Pettersson
Catrin Kullman i Stenungsunds HK går på avslut. På lördag eftermiddag ställs laget i omgång fem i division 2 väst mitt i handboll hemma mot Backa i något som är att betrakta som en seriefinal. Bild: Simon Pettersson

Stenungsunds HK:s damer i seriefinal mot toppkonkurrent

Säsongen 2022/23 är bara fyra matcher gammal men på lördag eftermiddag ställs Stenungsunds HK:s damer i en tidig seriefinal och något av ett derby mot Backa.
– Det kommer absolut att bli en tuff match – de är inte rädda för att göra grovjobbet, säger Catrin Kullman, en av två lagkaptener i laget.

Stora Höga Arena är på lördag eftermiddag värd för ett dubbelarrangemang. Klockan 15 möter herrlaget IK Baltcichov och två timmar tidigare är det avkast för damlaget mot Backa.

Gästerna har fått ihop åtta poäng i division 2 väst mitt i handboll vilket är en mer än SHK.

– Det är väl Backa och Trollhättan som det på förhand står mellan – de är våra största konkurrenter, säger Catrin Kullman som tillsammans med Sandra ”Bosse” Boström är en av två lagkaptener.

”Förlorade en poäng”

Just Trollhättan mötte SHK i lördags i en match som slutade 21–21.

– Den matchen var svängig! Vi drog ifrån med några bollar och så kom de ikapp och så drog vi ifrån med några bollar. Tyvärr lyckades vi inte hålla skärpan i våra avslut som man behöver, säger Kullman som tycker att ”det kändes som att vi förlorade en poäng”.

– Målvakten gjorde en bra match och vi gjorde henne kanske ännu bättre. Om vi hade lyckats sätta ett antal av våra frilägen hade vi vunnit. Nu får vi ta revansch i returmötet plus att vi har lite större krav på oss i matcherna mot Backa, säger hon.

Det var ett tag sedan som SHK ställdes mot just Backa.

– I division 2 kan det vara lite olika lag från gång till gång men det är inga lätta matcher för det finns alltid folk som kan ”gnata” sig tillbaka. Det är alltid ettrigt med några rutinerade och några hungriga spelare, säger Catrin.

– Det kommer absolut att bli en tuff match – de är inte rädda för att göra grovjobbet.

”Tuffare och bättre”

SHK tappade två väsentliga pjäser inför säsongen 2022/23 – Selma Maderner till Kungälvs HK i SHE samt Ida Bengtsson till allsvenska Kärra – men har fått tillskott.

– Vi har Elsa (Svirins) och Fanny (Wärnmark) som är två starka niometare. Under de senaste veckorna har vi varit fler på träningarna vilket gör att vi kan bedriva tuffare och bättre träningar, säger Catrin.

– Vi har också några juniorer som har kommit upp underifrån. Vi har bra förutsättningar att kunna lyfta oss ännu mer. Vi har lyckats mycket bättre än vad man kanske först trodde när man tappade två så pass viktiga spelare, säger hon.

Siktar på division 1

Seriespelet går till på samma sätt som det gjort under några år, men vi tar det för säkerhets skull en gång till.

– Det är tre olika grupper med färre lag som spelar en tur- och returserie under hösten. Ettan och tvåan går upp för att spela ett nytt gruppspel mot de andra lagen. Det blir återigen en sexlagsserie, förklarar Catrin.

– Vårt mål är fortfarande att ta en plats i toppgruppen och en kvalplats. Topp sex vill vi vara för det är där de roliga matcherna är, säger hon.

Ettan och tvåan går upp direkt i division 1 medan trean får kvala.

Träning på höstlovet

Men Stenungsunds HK tänker inte bara på nutiden – man funderar också på framtiden.

Kommande vecka är det höstlov i Stenungsunds kommun. På måndag den 31 oktober erbjuder SHK alla barn och ungdomar i kommunen att vara med på en så kallad Trycamp det vill säga att prova på handboll.

På förmiddagen riktar man sig till alla lågstadieelever och på eftermiddagen alla på mellanstadiet. Arrangemanget genomförs inte i Stora Höga Arena utan i Stenungsund Arena det vill säga gamla Sundahallen.

LÄS OCKSÅ: Nytt rekord för Stenungsunds HK – 22 talanger uttagna till Sverigecupen

LÄS OCKSÅ: SHK:s herrar blickar mot ettan: ”Vi är inte här för att kasta gris”

LÄS OCKSÅ: Den förre guldhjälten tränar målvakter i Stenungsunds HK

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på ST-tidningen i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.