Med sina nio mål varav de tre sista för sitt lag blev Niklas Svanberg något av tungan på vågen när Stenungsunds HK vann lördagens måstematch borta mot HP Warta med 33–31. Om det ska bli kvalplats för de rödtröjade avgörs kommande lördag då laget hemma i Stora Höga Arena tar emot Alingsås.
Med sina nio mål varav de tre sista för sitt lag blev Niklas Svanberg något av tungan på vågen när Stenungsunds HK vann lördagens måstematch borta mot HP Warta med 33–31. Om det ska bli kvalplats för de rödtröjade avgörs kommande lördag då laget hemma i Stora Höga Arena tar emot Alingsås. Bild: Linus Olsson

Stenungsunds HK skaffade sig chansen att nå en kvalplats

Från ett utsatt läge i serien till hopp om fortsatt liv i handbollens division 2 för herrar. Stenungsunds HK har efter segern borta mot HP Warta chansen att på hemmaplan kommande helg säkra en kvalplats.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Inför 125 personer – varav många från Stenungsund – i Lundby Strand i Göteborg vann i lördags eftermiddag SHK med 31–33 efter att haft ledningen i paus med 16–15.

Men det satt hårt åt. Med tio minuter kvar att spela ledde SHK med tre bollar vilket cirka fem minuter senare var utjämnat till 30–30.

Då klev niomålsskytten Niklas Svanberg fram och satte de tre sista bollarna för SHK medan Warta bara mäktade med ett.

Var det hög puls på slutet?

– Ja, det var det! Det var jättetajt! Vi var ju tvungna att gå för segern, säger Alexander Bragd, tränare i SHK, där en förlust för laget hade betytt nedflyttning till division 3.

Matcher som är roliga

Alexander kan hålla med om att Niklas blev något av hjälten för dagen men att ”Niklas alltid är stabil”.

– Men jag får ju också lyfta Douglas Åhlström. När spelet gick lite i stå kom han in och gjorde fem mål i andra halvlek, säger Alexander.

– Men det var flera spelare som lyfte sig ett par nivåer. Då blir det ett helt annat spel. Allvaret i det hela gjorde det riktigt bra för oss, säger han.

– Det var ju samma sak mot Sörhaga (seger i förra omgången borta med 30–24 – reds.anm) för det var ju också en måstematch.

Finns det någon njutning i att spela sådana här matcher eller är det bara ren ångest i två gånger 30 minuter?

– Det är ju ”fel” håll, om man säger så, men det är ändå de här matcherna, som betyder något, som är de roliga. Det är därför man håller på! Det blir mycket adrenalin och många känslor.

Siffror hamnat rätt

Och när SHK som mest behövde vinna gick också alla andra resultat deras väg. Som Bragd uttryckte saken: ”några siffror som har hamnat rätt för oss”.

– HB 78 lyckades slå Alingsås vilket gör att de hamnar på samma poäng (20) som Sörhaga. Och Sörhaga har Warta i sista omgången, säger Bragd om det Sörhaga som ligger ovanför strecket för negativt kval.

– Sörhaga måste vinna den matchen för att slippa kvalet, säger han.

Kommande lördag kl 16 möter SHK hemma i Stora Höga Arena det Alingsås som i och med helgens förlust inte har något att spela för alls. De kan inte nå kval uppåt till division 1.

– Förhoppningsvis kan de vara lite mer omotiverade när de kommer till oss, säger han.

Spelare får vila

På måndag kväll spelar SHK match i Svenska cupen mot IK Nord men då får flera spelare i A-lahget vila.

Förberedelserna i övrigt inför lördagens kamp består bland annat av två träningar onsdag och torsdag.

Och så förhoppningsvis fullt hus på lördag?

– Ja, det vill vi ha hjälp med för att kunna driva på! Det hade varit kul och jag tror det kan komma väldigt mycket folk.

LÄS MER:Stenungsunds HK riskerar nedflyttning: ”Vi måste skrälla”

LÄS MER:Stenungsunds HK redo för nästa steg i USM i handboll

LÄS MER:SHK-fostrade Wilma Pettersson klar för H65 Höör: ”Kommer att bli känslosamt”

Handboll

Division 2 västra herr

HP Warta-Stenungsunds HK

31–33 (15–16)

Målskyttar SHK: Niklas Svanberg 9, Douglas Åhlström 7, Andreas Stålnacke 5, Dabte Rangert 4, Jonathan Eriksson 3, Anders Blomqvist 2, Oskar Thorell 2 och Martin Svensson.

ANNONS