Maria Sköld och hennes Stenungsunds HK surar över sur förlust.
Maria Sköld och hennes Stenungsunds HK surar över sur förlust. Bild: Linus Olsson

Stenungsunds HK surar över bortskänkt seger

Stenungsunds handbollsdamer hade matchen i sin hand. Sedan gav de bort allt.

ANNONS
|

– Inte bra. Surt.

Stenungsunds HK:s lagkapten Maria Sköld är både besviken över förlusten och förvånad hur det kunde tippa över mot topplaget Skara.

– Vi började bra. Första kvarten rullade allt på bra, både framåt och bakåt. Vi tänkte att ”fan, vi tar det här”. Vid vår 10–5-ledning hände något. Vi som var på plan kände de som att vi ledde med sju-åtta bollar, men då stod det 12–10 när vi kollade på tavlan, säger hon.

Stenungsund kom ur svackan tillfälligt och ledde i paus med 17–13.

Efter paus var det som två nya lag kom in på planen.

ANNONS

– Skara är supertaggade och byter målvakt, till en som är mycket bättre. Vi missar mycket, men jag kan inte säga exakt när det går fel. Vi leder, men så händer något. Vi får inte smäll på dem bakåt. De gör enkla mål, medan vi får kämpa för våra, menar SHK-kaptenen.

– Vi borde ha vunnit det här, men ger bort segern. Det vi tar med oss är att vi inte slutar kämpa. När det är två minuter kvar och vi ligger under, så tänker vi att vi kör. Men vi har också ett nytt försvarsspel som är mer fysiskt för oss och för motståndarna. Vi kanske inte är där än för att kunna orka hålla det i 60 minuter.

Målet för Stenungsund HK är att gå upp i division 1.

– Men det är inte uttalat att vi ska göra det i år. Vi har ett nytt sätt att spela. Det tar ett tag att komma in i det, men absolut spelar vi för uppflyttning i år eller nästa år. Vi får se hur det utvecklar sig, säger Maria Sköld.

Handboll

Division 2 västra östra dam

Stenungsunds HK – Skara HF U 25–30 (17–13)

Mål: Jennifer Johansson 6, Lisa Mattiasson 5, Ida Bengtsson 4, Moa Fors 3, Pernilla Larsson 2, Selma Maderner 2, Maria Sköld, Sandra Boström, Catrin Kullman.

Bra: Att laget inte slutade kämpa.

ANNONS