Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stenungunds HF förlorade onsdagens bortafajt mot Bäcken med 3–5 efter att haft ledningen efter första perioden med 3–0. Lagkaptenen Jonathan Fogelström pekar på att lagets andraperioder varit Stingers akilleshäl den här säsongen. Bild: Linus Olsson
Stenungunds HF förlorade onsdagens bortafajt mot Bäcken med 3–5 efter att haft ledningen efter första perioden med 3–0. Lagkaptenen Jonathan Fogelström pekar på att lagets andraperioder varit Stingers akilleshäl den här säsongen. Bild: Linus Olsson

Stingers lagkapten självkritisk efter ny förlust: ”Svaga andraperioder”

Tre skador varav en hjärnskakning var inte de enda förklaringarna till att Stenungsunds HF förlorade mot Bäcken – den fjärde kampen av fem möjliga i årets seriespel – med 3–5.
– Vi har gjort väldigt svaga andraperioder, säger lagkaptenen Jonathan Fogelström.

Stingers inledde onsdagskvällens bortamatch i Hockeytvåan södra A i Marconihallen i Göteborg på bästa möjliga sätt. De bland de 97 på läktarna med sympatier för Stingers fick jubla tre gånger och ledning i periodpaus med 3–0.

– Det var väldigt bra! Det kändes som att alla kedjor levererade. Vi hade en plan om att ställa upp i mittzon och ha en bra forecheck med att försöka stänga mittzonen, säger Jonathan Fogelström.

– Det var på ungefär samma sätt som i första träningsmatchen då vi fick in fyra mål i första perioden. Det är väl en styrka hos oss och en svaghet hos dem.

”Andra perioden akilleshäl”

Men andraperioderna har, för att citera Fogelström, ”varit vår akilleshäl under hela säsongen”.

– Vi har gjort väldigt svaga andraperioder. I onsdags hade vi som mål att bara ta det lugnt och försöka fortsätta spela som vi skulle, säger han.

Målsättningen att vinna andra perioden kom på skam. På 47 sekunder hade Bäcken reducerat till 3–2. I samma skede fick Stingers tre skador i ett lag som kom till match med tre kedjor plus två forwards.

– Hannes Kristiansson fick en hjärnskakning och Nathan Campbell vred knäet illa. Niklas Andrén, alltså, jag vet i fasen hur det är med hans tumme, men han kunde knappt hålla i klubban, säger Fogelström om den skada som kan ha uppstått i samband med ett slag.

– Det fanns två läkare på plats. Jag vet inte om Hannes åkte till sjukhus, men han kom inte ihåg något av tacklingen. De kunde konstatera att det var en hjärnskakning.

”Vara mer kalla”

I tredje kom en kvittering till 3–3 och senare ledning för Bäcken med 4–3 med knappt åtta minuter var att spela.

– Där kom det ganska många – tyvärr – utvisningar, säger Fogelström.

Levin och David Björndahl fick var sin tvåa för osportsligt uppträdande medan kanadensiske importen Owen Sobchak ådrog sig matchstraff.

– Man kanske får en tackling och ska ge tillbaka”. Det blir en ond spiral istället för att få energi av att ta och ge tacklingar: Vi måste jobba på att vara mer kalla när matcher står och väger i slutskedet, säger Fogelström.

– Men jag tycker ändå att vi spelar upp oss och blir bättre och bättre för varje match. Vi är ett lag som är relativt nytt. Det har tagit tid för oss att komma in i hur vi ska spela.

Två raka på hemmais

Faktum kvarstår dock: Stingers ligger näst sist i Hockeytvåan södra A och det bara för att man lyckats besegra det lag – Trollhättan – som ligger sist med noll poäng.

Möjligheten till poäng finns dock. SHF står inför två raka hemmamatcher mot Hisingen på söndag – ett lag som har lika många poäng (”ett lag som vi ska slå, en superviktig match”) – och Vänersborg kommande onsdag.

– Vi vann ju mot Vänersborg i en turnering på försäsongen. Vi får helt enkelt börja skapa goda vanor och komma igen.

Ishockey

Hockeytvåan södra A

Bäcken HC-Stenungsunds HF

5–3 (0–3, 2–0, 3–0)

Målskyttar SHF: Hannes Kristiansson, Felix Andreasson och Jacob Levin.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på ST-tidningen i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.