Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stenungunds lagkapten Jonathan Fogelström i en bortamatch mot Kungälvs IK.Medan KIK kan rikta in sig på spel i Alltvååan är det för Stingers del fråga om fortsättningsserien. Bild: Linus Olsson
Stenungunds lagkapten Jonathan Fogelström i en bortamatch mot Kungälvs IK.Medan KIK kan rikta in sig på spel i Alltvååan är det för Stingers del fråga om fortsättningsserien. Bild: Linus Olsson

Stingers lagkapten: ”Vi har blandat och gett resultat”

En svag inledning gav en starkare avslutning men istället för Alltvåan blir det spel i fortsättningsserien för Stenungsunds HF.
– Vi hade en ganska svag inledning men jag tycker att vi ändå har gjort en ganska stark avslutning, säger Fogelström.

I onsdags kväll spelade Stingers bortafajt mot Bäcken inför 107 åskådare i Marconihallen i västra Göteborg. Gästerna vann till slut med 3–1 efter två mål av Owen Sobchak respektive Eetu Rasalahti under matchens sista fem minuter.

– Vi har en dålig start men ju längre matchen går desto bättre blir vi. Även om 2–1 kom sent var det inte så oroligt i laget som det kan vara när det är tajta matcher, säger Jonathan Fogelström som betraktar Bäcken som ett topplag även om de inte har tagit sig till Alltvåan.

– Vi spelade mycket boxplay men hade kontroll, Victor (Svensson) spelade bra i målet och en av de yngsta i laget — Pontus Andrén – klev fram, säger han.

– Vi jobbar mer som ett lag än vad vi gjorde innan.

”Inget som sitter direkt”

Inför den sista omgången på söndag, där Stingers avslutar hemma mot Hisingen, är det klart att Grästorp, Hisingen och Kungälv är klara för Alltvåan medan SHF hamnar på plats sex av åtta.

– Vi har blandat och gett resultat. Vi hade en ganska svag inledning men jag tycker att vi ändå har har gjort en ganska stark avslutning, säger Fogelström.

– Vi har slagit alla lag utom Kungälv och Grästorp som vi har haft väldigt svårt för. Vänersborg till exempel har vi aldrig vunnit mot innan!

I onsdagens matchtrupp ingick fyra utländska spelare som var helt nya för säsongen 2021/22 samt en nygammal i finske forwarden Eetu Rasalahti.

– Det är klart att det gör stor skillnad. De kommer från ett annat land, det är en ny kultur, det kanske är en annan size på rinken, det är ett annat sätt att spela, man ska känna alla i och runt omkring laget...det är inget som sitter direkt. Det tar en stund.

Lämnat tomrum efter sig

Till det kan läggas att Stingers inför säsongen tappade flera bärande spelare i truppen som i sin tur lämnat ett tomrum efter sig.

– Det är många informella ledare som har slutat, säger Fogelström som bland annat nämner Linus Johansson, Hjalmar Holmstedt och målvakten Robert Kinisjärvi.

– Det är stora skor att fylla men jag tycker ändå att vi är på rätt väg. De killar som har kommit in har varit ganska formbara, säger han.

Icke att förglömma är att laget haft en hel del tuffa skador som påverkat lagets möjlighet att hävda sig.

”Kan slå alla lag”

Istället för Alltvåan blir det efter alla storhelgerna en fortsättningsserie som är en lite längre och framför allt inte fullt lika glamorös – om det är rätt ord i det här sammanhanget – väg till spel i division 1.

– Om man jämför poängsnittet i år jämfört med tidigare år, så känns det som att det varit jämnare i år – även om vi hade en tuff inledning, säger Fogelström.

– Vi har bra saker att med oss in i nästa serie och vi vet att vi kan slå alla lagen. Det är bara att fortsätta utveckla det som vi har börjat med, säger han.

– Det kan bli en rolig vår efter en passande ledighet!

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på ST-tidningen i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.