Henrik Rehnberg till vänster fortsätter att arbeta som sportchef i Stenungsunds HF för de kommande fem åren. Till höger ordföranden Magnus Tummalid. ”Vi är väldigt stolta och glada över den väg vi startat och vill säkra vår framtid med en sportchef som förstår och vill utveckla vår plan” säger Tummalid.
Henrik Rehnberg till vänster fortsätter att arbeta som sportchef i Stenungsunds HF för de kommande fem åren. Till höger ordföranden Magnus Tummalid. ”Vi är väldigt stolta och glada över den väg vi startat och vill säkra vår framtid med en sportchef som förstår och vill utveckla vår plan” säger Tummalid. Bild: Tony Balogh

Stingers skriver femårsavtal med Henrik Rehnberg som sportchef

Hockeyklubben Stenungsunds HF har säkrat Henrik Rehnbergs tjänster som sportchef under de kommande fem åren.

ANNONS
|

Föreningen gick under torsdagseftermiddagen via bland annat sociala kanaler ut med att man skrivit ett längre avtal med Rehnberg.

”Vi är väldigt stolta och glada över den väg vi startat och vill säkra vår framtid med en sportchef som förstår och vill utveckla vår plan” skriver Stingers via sin ordförande Magnus Tummalid.

”Målen som är beskrivna i Gula Vägen är vår handlingsplan och arbetsbeskrivning och denna väg ska vi följas åt på” säger Tummalid om den handlingsplan som togs fram förra året där Stingers om tio år ska spela i allsvenskan och fortsätter:

”För föreningen är detta väldigt glada nyheter att Henrik också ser långsiktighet med oss”.

ANNONS

Henrik Rehnberg är 45 år gammal och har ett förflutet som hockeyspelare på elitnivå. Med Färjestads BK tog han SM-guld säsongerna 1996/97 och 1997/98 och spelade sammanlagt nästan 188 matcher i det som idag är SHL.

Han arbetade under en lång rad av år med Färjestads hockeygymnasium innan han kom till Västkusten och en tjänst som sportchef i Kungälvs IK.

I oktober 2020 blev han klar som sportchef för Stenungsunds HF vars A-lag då spelade i hockeytvåan.

Rehnberg har under resans gång tagit sig an fler roller i föreningen än att bara vara sportchef. Under säsongen 2021/22 entledigades huvudcoachen Marko Sretovic från sitt uppdrag i Stingers och ersattes senvintern 2022 av amerikanen Brian Cronan.

När Cronan valde att inte återkomma till Stingers inför säsongen 2022/23 blev lösningen att låta Rehnberg ta över rollen som A-lagstränare.

Rehnberg har dock tre roller att fylla då han också är instruktör på Nösnäsgymnasiets hockeylinje i Stenungsund.

En av hans kommande uppgifter framöver blir att sätta ihop en mindre styrgrupp för att utveckla satsningen på junior och seniorverksamhet.

LÄS MER:Rehnberg hoppas elever söker sig till hockeygymnasiet

LÄS MER:Stingers amerikanske coach hoppar av som tränare: ”Jag kommer inte tillbaka”

LÄS MER:Henrik Rehnberg blir ny tränare i Stingers

ANNONS