Stenungsunds HF är bästa lag i Bohuslän efter att ha vunnit söndagens DM-final mot Lions HC Strömstad med 6–2. Rönnängs IK kom på tredje plats.
Stenungsunds HF är bästa lag i Bohuslän efter att ha vunnit söndagens DM-final mot Lions HC Strömstad med 6–2. Rönnängs IK kom på tredje plats. Bild: Pontus Soderman

Stingers tog hem DM-titeln – Rönnäng knep bronsmedaljen

Stenungsunds HF är bästa hockeylag i distriktet efter att i söndagens DM-final ha besegrat Lions HC Strömstad med 6–2. I matchen om tredje pris gick Rönnängs IK segrande ur striden efter seger mot Uddevalla med 3–2.

ANNONS
|

För första gången på 30 år avgjordes ett distriktsmästerskap i Bohuslän. Fem lag valde att ställa upp: Munkedals BK, Rönnängs IK, Stenungsunds HF, Lions HC Strömstad och Uddevalla HC.

Stingers spelar till vardags i division 2 medan de övriga lagen hör hemma i division 3.

Slutspelet pågick under tre dagar med start i fredags i Stenungsund Arena där första match ut var STO-derbyt – ”Slaget om Hakefjorden” – mellan Stingers och RIK där det förstnämnda laget gick segrande ur striden med 1–0 efter mål av Eetu Rasalahti.

Alla lagen mötte alla och det stod tidigt klart att inget lag skulle kunna rå på just Stenungsund som också vann samtliga sina fyra matcher.

ANNONS

Men med undantag för Munkedal, som man vann över med 6–0, fick Stingers slita för att vinna över Lions HC Strömstad (3–2) och Uddevalla (1–0).

I kampen om en finalplats vann alla division 3-lagen var sin match och frågan var vilken klubb som skulle kunna ta den andra finalplatsen.

Det kom till slut att stå mellan RIK och Strömstad där Rönnäng hade behövt vinna med viss målmarginal men där det till slut blev 1–1. Det var för övrigt DM-slutspelets enda kamp som slutade oavgjort.

Matcherna i grundserien spelade i två gånger 15 minuter medan det i finalen och bronsfajten var det mer normala tre gånger 20 minuter.

ANNONS