Sam Marit
Sam Marit Bild: Stenungsunds HF/IHM

Stingers värvar kanadensisk forward

Stingers värvar direkt från den kanadensiska juniorhockeyn. Under fredagen stod det klart att Sam Marit, 21, kommer spela för laget i höst.

ANNONS

Stenungsund Stingers presenterade under fredagen ett nyförvärv. Sam Marit från Kanada.

– Vi har ju två forwardsplatser lediga och kan tappa ytterligare en spelare. När detta alternativet kom upp stämde det bra in på vår kravspec, säger Henrik Rehnberg, sportchef i Stingers, och fortsätter:

– Marit är en yngre och hårt jobbande spelare med bra karaktär. Vi hoppas att han kan utvecklas hos oss.

Marit, som är född 2001 i Toronto, kommer senast från Coquitlam Express i Brittish Columbia Hockey League (BCHL). Där har han tränats av tidigare NHL-spelaren Ryan Hollweg som också varit referens för spelaren. Förra säsongen gjorde Marit 14 poäng på 20 matcher i BCHL.

ANNONS

– Man går väldigt mycket på referenser i en sådan här värvning. I det här fallet är de väldigt betrodde och ansedda. När man ser vilken liga han kommer ifrån så är det en av de bättre som finns för juniorhockey, säger Rehnberg.

– Vi väljer att göra den här värvningen för att gardera oss för vad som kan hända under sommaren då det ser ut som att vi kan tappa en forward. Men det är heller inte bara det utan Sam Marit kommer uppfylla de kraven som vi har på honom.

Under torsdagskvällen gjorde laget sin sista träning innan några veckors sommarledighet.

– Grabbarna har semester och ledighet, men vi andra fortsätter att gnugga på ett par veckor. Vi letar fortfarande efter en forward och back, säger Henrik Rehnberg.

ANNONS