Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/11

Storförlust för SIBK i derbyt: ”Det var tomma blickar”

Efter en helt OK första period rasade allt för Stenungsunds IBK som i derbyt borta mot IBK Kungälv inte kunde stå emot en tvåsiffrig förlust med hela 4–14.
–Vi hade inte riktigt fart i benen och de vann lite för många närkamper, säger lagkaptenen Linn Thorén.

Efter en förlust med de siffrorna är det enda rätta att låta just lagkaptenen och rutinerade Thorén föra de blåsvartrandigas talan.

– Det var tomma blickar – det var kämpigt. Vi var väl inte så nöjda med hur vi genomförde matchen, säger Linn när hon sammanfattar stämningen i omklädningsrummet efteråt.

– Vi klappade igenom rätt så rejält i den andra perioden (2–7) men lyckades ändå något bättre i den tredje (2–6), säger hon.

– Vi tog med oss att vi ändå fortsatte att kriga in i slutet även om det inte gick vägen.

Ta ansvar för laget

I tabellen i damettan låg Kungälv inför fajten i Mimershallen inför 72 åskådare på platsen före SIBK. Resultatmässigt skilde det bara ett mål efter den första perioden som IBKK vann med 1–0.

Men Linn påpekar att laget på grund av sjukdomar och karantäner haft en dålig träningsperiod under jul- och nyårshelgerna. Möjligen kan det förklara att orken tröt en smula i den andra.

– Vi hade inte riktigt fart i benen och de vann lite för många närkamper, kan jag tycka.

På bara några få minuter gick IBKK loss till 4–0 och huvudtränaren Glenn Johansson begärde timeout för att framföra ett synnerligen kort budskap på bara några få sekunder.

Typ ”för helvete – kom igen nu!”?

– Lite så, ja. ”Nu får vi ta tag i det här, så här kan vi inte hålla på”. Alla spelare måste gå in i sig själva och ta ansvar för laget och hjälpa varandra.

Debut i mål för Tuva

Det pågår den här säsongen en generationsväxling i laget med många unga tjejer födda 2005 parat med äldre där 30-åriga Linn är en.

I målet gjorde för övrigt blott 15 år gamla Tuva Iström debut I A-laget – hon fick spela med dispens. ”Det var ingen roligt för start henne men hon gör det bra, vi är glada att vi har henne” menar Linn.

– Det är några yngre och så vi några äldre. Vi försöker få ihop truppen och är glada för att kunna genomföra träningar med många spelare, säger Linn.

– Det är bra att de unga kan komma in så att vi kan få lite både och. De är väldigt pigga, har mycket spring i benen och bra fysik medan vi äldre kanske går mer på rutin, skrattar hon.

– Vi kan lära av varandra – det är en bra combo, tycker jag.

Innebandy

Division 1 damer

IBK Kungälv-Stenungsunds IBK

14–4 (1–0, 7–2, 6–2)

Målskyttar SIBK: Amanda Hallberg, Nathalie Nilsson, Ella Andersson och Amanda Lagergréen.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på ST-tidningen i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.