Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Storvinst för Henån/Gilleby i återstarten

Målkalas i Henån under fredagen när Henån/Gilleby tog emot Smögen som första motstånd efter uppehållet. Hemmalaget visade upp storform och har nu sju raka segrar.

Henån/Gillebys segertåg rullar vidare och under fredagen tog de sin sjunde raka seger i division fyra. Det var Smögens IF som stod för motståndet, ett lag som Henån/Gilleby tidigare i år spelade lika mot, men det var det aldrig någon risk för i fredagens match. Målprotokollet invigdes redan efter tre minuter då Viktor Martinsson satte in 1-0 och sen kom hemmamålen med jämna mellanrum. Det stod 4-0 i halvtid och det kunde till slut konstateras att hemmalaget körde över Smögen med 8-0.

Tränare Lennart Göransson är efter matchen otroligt nöjd med sitt lags insats. En kombination av högt presspel, snabbt passningsspel och ett stort driv i laget är enligt Göransson anledningen till att det går så bra just nu.

– Vi får på en riktig fullträff mot Smögen. Vi pressar högt och följer vår taktik till punkt och pricka och jag tycker vi gör vår bästa match på hela året rent spelmässigt. Det var inte Smögen som var dåliga utan vi spelade riktigt bra, säger han.

Efter fyra spelade omgångar i våras, låg Henån/Gilleby sist i serien. Efter vinsten mot Smögen ligger laget på en tredjeplats. Laget är enligt tränare Lennart Göransson otroligt träningsvilliga och han menar att med tanke på att medelåldern i laget är ungt, ger även träningen resultat fort.

– Vi har ett väldigt bra klimat och en otroligt bra stämning i laget, det måste jag ge beröm för. Vi har skapat en grupp där det inte finns några stjärnor eller någon som spelar sitt eget spel. Alla tar sin del och sin roll i laget och alla jobbar stenhårt för att bli bättre.

Nu väntar IF Viken nästa helg, laget snäppet före, på en andra plats i tabellen. Med tanke på den fina formen som Henån/Gilleby visar upp så finns det alla möjligheter för laget att kliva upp till division tre, men det är inget som tränare Göransson tänker så mycket på.

– Det här laget ska inte ha någon press på sig att vi ska gå upp eller så. Vi pratar inte så mycket poäng eller placering i tabellen utan vi pratar bara prestation. Just nu bygger vi långsiktigt och alla placeringar som vi tar är bara bonus och just nu ligger fokus på en match i taget, säger han

Fotboll

Division 4 Herr Bohuslän-Dalsland

Henån/Gilleby IF - Smögens IF 8-0 (4-0)

Mål: Viktor Martinsson 3, Bjarne Nikolas Maug 2, Jonas Olsson, Erik Olsson, Oliver Clemes Maug

LÄS OCKSÅ: Henån/Gilleby blåste Högsäter – första segern är hemma

LÄS OCKSÅ: Skärhamns IK presenterar två nya tränare

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på ST-tidningen i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.