Strömstad tog kommandot från start mot Tjörn 2

Strömstad hade greppet från start i matchen i division 4 Bohuslän dam i fotboll mot Tjörn 2 på söndagen. Lagets halvtidsledning utökades i andra halvlek till seger 3–1 (1–0) borta på Ekåsvallen.

ANNONS
Tjörns DFF förlorade mot IFK Strömstad dam

– Vi gjorde en bra första halvlek där vi hade ett övertag första halvtimman. Vi hade två bollar mål under den perioden men båda bortdömda. Istället för ledning för oss får Strömstad utdelning och ledning med 1-0 I halvlek. Andra halvlek står det och väger när Strömstad går upp till 3-0 på kort tid. Vi reducerar med cirka 15 kvar men Strömstad får med sig alla poängen hem, tyckte Tjörn 2:s tränare Göran Engblom, efter matchen.

Strömstads tränare Linda Nygren kommenterade matchen:

– Matchen blir hattig då det blir mycket avblåsningar, men inemellan får vi till vårt spel. När 90 minuter är spelade står vi som vinnare efter en stökig match.

Matchen förblev jämn målmässigt till Strömstad tog ledningen i 33:e minuten, genom Elin Billing. Med en halvtimme kvar att spela nätade Johanna Säll Karlsson och ökade ledningen för Strömstad.

I 69:e minuten slog Ida Sehlstedt Olofsson till, och gjorde 0–3.

I den 72:a minuten reducerade Sofie Eklund för Tjörn 2. Mer än så blev det dock inte för Tjörn 2.

Tjörn 2 har en vinst, en oavgjord och tre förluster på de senaste fem matcherna, medan Strömstad har två vinster och tre förluster.

För tabellens utseende betyder det här att Tjörn 2 ligger på femte plats medan Strömstad har tredjeplatsen.

Nästa gång lagen spelar i serien är söndag 25 september. Då möter Tjörn 2 Grebbestad på Ekåsvallen 16.00. Strömstad tar sig an Ödsmål hemma 13.30.

ANNONS