Stukat Libertà föll mot Blåvitt

Med ett flertal nyckelspelare frånvarande kunde Libertà FC i hemmapremiären av SFL inte riktigt hävda sig och förlorade på fredagskvällen mot gästande IFK Göteborg med 0–7 där glädjeämnet ändå var att publiken var välkommen tillbaka.

ANNONS
|

Maxtalet i Stenungsund Arena för antalet åskådare var satt till 192 personer och 81 hade valt att lösa matchbiljett i förväg. I kombination med de som så att säga dök upp på plats befann uppskattningsvis sig cirka 125 personer på plats.

De hann knappt sätta sig till ro förrän det small i första halvlek. Och det tre gånger.

På mindre än tio minuter hade Blåvitt gjort tre mål, varav två efter hörna och en på kontring, bakom LFC-keepern Felix Jonsson och det kändes inte precis som att Libertà skulle kunna svara upp på det.

Flera frånvarande

Normalt sett ska man fokusera på de spelare som finns på planen, men i den här matchen var det svårt.

ANNONS

Som frånvarande noterades bland annat Imer Beqiri, Gzim Istrefi, Gustav Kjellström och Filip Samuelsson plus att Martin Cruz tidigare under säsongen lämnat för spel i Örebro.

För några av dessa stundar match med Stenungsunds IF i division 2 på lördag eftermiddag borta mot Kumla.

– Men om inte vi andra gör jobbet blir det svårt för målvakterna – speciellt inomhus, säger Alban Tahiri.

Tahiri själv är vanligtvis huvudtränare men fick ikläda sig en matchtröja. Samma sak för klubbens ordförande Alban Thaqi som för egen del, med en knappt en halvtimme kvar till matchstart, ordnade med praktiska detaljer kring matchen!

Fyra inte tränat

Vad som var den avgörande skillnaden mellan lagen, enligt Tahiri?

– Att de har tränat sedan i juni. Och hade vi haft alla våra gubbar, så vet jag att vi hade slagit dem – det är jag hundra procent säker på, säger Tahiri.

– Vi har också fyra gubbar i vårt lag som aldrig har spelat med oss. De har inte ens tränat med oss! Det är helt omöjligt att sätta ett försvarsspel- och anfallsspel då, säger han.

Medan Libertà kämpade för att få till åtminstone ett mål och fredade sin kasse väl under återstoden av första halvlek, så var det i andra halvlek fortsatt tungt framåt medan målen trillade in bakåt.

IFK gjorde ytterligare fyra mål där det långa utkastet som ledde till nickmål till 0–5 fick hela Blåvitts bänk att stå upp och jubla. Med allt rätt för det var vackert.

Går in för att vinna

Visst vet Libertà om hur det egna laget ser ut och då inte minst vilka som är frånvarande av en eller annan anledning.

– Vi har ju publik här och vi går ju alltid in för att vinna. Det är ingen som tänker något annat, säger Tahiri.

– Gör man inte det, så har man inget här att göra. Hos mig finns inget annat än vinst, men efter match får man inse fakta också och då räckte det inte idag, menar han.

”Finns inget bättre”

Publiken var som sagt åter välkommen på match men de fick tyvärr ingen anledning att jubla.

Hur var det att åter spela inför publik?

– Det är helt annorlunda! I den första hemmamatchen förra säsongen fick vi ta in 50 personer, men det har man ju glömt av, säger Tahiri.

Vad blir man – mer taggad eller mer nervös?

– I början mer nervös – så var det säkert för alla – men det finns inget bättre än att spela inför publik!

Futsal

SFL

Libertà FC-IFk Göteborg Futsal

0–7 (0–3)

ANNONS