Här är alla 37 barnen som deltar under den här veckans Summercamp på Nösnäsvallen i Stenungsund. Träningarna i friidrott pågår fram till och med torsdag.
Här är alla 37 barnen som deltar under den här veckans Summercamp på Nösnäsvallen i Stenungsund. Träningarna i friidrott pågår fram till och med torsdag. Bild: Linda Nilsson

Summercamp för friidrottande barn

Med start idag måndag och två veckor framåt arrangerar Stenungsunds friidrott Summercamp på Nösnäsvallen för barn och ungdomar som är intresserade av friidrott.

ANNONS

På den första träningsdagen idag måndag kom 37 barn för att mellan klockan nio och tolv träna friidrott på och bredvid Nösnäsvallen i Stenungsund. Träningarna pågår till och med nu på torsdag. Även nästa vecka genomförs Summercamp.

På plats under hela den här veckan finns fyra ledare från klubben – två tjejer och två killar – som på ett eller annat sätt har en koppling till Stenungsunds friidrott. Kvartetten består av Doris Erixon, Siri Malcus Pellmé, Joel Sjöholm och Casper Bergstrand.

– Joel är från Tyft Arena (på Tjörn) men tränar med Stenungsund. Doris och Siri är ledare för en träningsgrupp som är födda mellan 2011 och 2014, berättar Malin Andersson som är engagerad i Stenungsunds friidrott.

ANNONS

Måndagens träningspass ägnades åt längdhopp respektive kulstötning.

Summercamp pågår inte bara på Nösnäsvallen utan även på grusplanen intill.
Summercamp pågår inte bara på Nösnäsvallen utan även på grusplanen intill. Bild: Linda Nilsson

– Men vi har lekt lite också, säger Doris Erixon som är en av de fyra ledarna.

– Vi har delat in alla i två grupper med två ledare i varje. Vi har delat upp lite efter hur mycket man tidigare har tränat friidrott, säger hon.

Vad hinner man lära ut på tre timmar kring längdhopp och kulstötning?

– Vi försöker lära ut ära teknik, så att de lär sig grunderna i de båda grenarna, säger Doris.

– I kula ska de stöta och inte kasta kulan. I längdhopp är det viktigt med farten och att de sedan hoppar med ett ben men landar jämfota, säger hon.

Kvartetten som leder träningarna den här veckan är från vänster Casper Bergstrand, Joel Sjöholm, Doris Erixon och Siri Malcus Pellmé.
Kvartetten som leder träningarna den här veckan är från vänster Casper Bergstrand, Joel Sjöholm, Doris Erixon och Siri Malcus Pellmé. Bild: Linda Nilsson

– Teknik kan göra stor skillnad – det kan vara många decimeter. Vi övar också mycket med armarna och att få ett högt knä, säger Doris.

Någonstans mitt på förmiddagen bryter man för en kvarts fruktpaus. Det betyder att barnen ska ha ätit frukost innan ankomst och äter lunch hemma efter träningen.

Under de kommande dagarnas träningarna ska barnen få testa på flera andra friidrottsgrenar.

Hur har vädret varit under den första dagen?

– Det har varit väldigt molnigt och inte jättevarmt, men det har inte regnat. Det är ganska bra friidrottsväder. Men det hade gärna fått vara lite varmare så man hade kunnat träna i t-shirt.

ANNONS