Svenshögen flaggar för spel i femman nästa år.
Svenshögen flaggar för spel i femman nästa år. Bild: Tony Balogh

Svenshögens kross flaggar för spel i femman

Svenshögen spelar med största sannolikhet i femman nästa säsong efter att ha krossat Torp med 5–0 i STO-derbyt.

ANNONS

Svenshögen har gjort sitt. Nu väntar laget på att förbundet tar ett beslut om att ge segern till Svenshögen efter mötet med IFK Uddevalla och inkassera ytterligare två poäng. I den matchen använde Uddevalla-laget en spelare som inte fanns med i laguppställningen och som dessutom var inblandad i ett mål. Svenshögen har protesterat, fått avslag för att den protesten in för sent, men sedan överklagat det och hänvisat till synnerliga skäl: ett avgörande om seriesegern som står på spel. Även Bohusläns FF har protesterat.

LÄS MER:Kan lämna från sig seriesegern – för Svenshögens skull

Går protesten i genom så vinner Svenshögen division 6 Bohuslän södra oavsett hur det går för Karlsberg-Rosseröd mot Uddevalla på tisdag.

ANNONS

LÄS MER:Svenshögens protest avgörs av Svenska Fotbollförbundet

LÄS MER:200 000 har sett cykelsparken – av spelaren som inte var med

– Avgörandet ligger på skrivbordet. Men Karlsberg-Rosseröd har valt att tacka nej till spel i femman. De vill inte gå upp på fusk. Segern idag gör att vi säkrat en plats i division 5 och firar som vi hade vunnit serien idag. Det är vi värda, säger tränaren Kristoffer Dennerbrant i Svenshögen.

Hur såg matchen ut?

– Vinst med 5–0 … det var spel mot ett mål i 90 minuter. Vi var taggade och hade rätt inställning. Med Karlsberg-Rosseröds nej tack kunde vi gå in och spela som om det gällde något.

Fotboll

Division 6 Bohuslän södra herr

Svenshögens SK – Torp GoIF 5–0 (1–0)

Mål: Jan Johannesson 2, William Normén, Hampus Andersson, Daniel Sundling.

ANNONS