Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det har uppstått nya förvecklingar kring Svenshögens ambitioner att vinna division 6 Bohuslän södra. Svenska Fotbollförbundets disciplinnämnd har valt att skicka tillbaka det ärende man fått från BFF till just BFF. Ikväll spelas dessutom de sista två matcherna i serien. Bild: Tony Balogh
Det har uppstått nya förvecklingar kring Svenshögens ambitioner att vinna division 6 Bohuslän södra. Svenska Fotbollförbundets disciplinnämnd har valt att skicka tillbaka det ärende man fått från BFF till just BFF. Ikväll spelas dessutom de sista två matcherna i serien. Bild: Tony Balogh

Svenshögens boll tillbaka hos BFF – ikväll avgörs Bohussexan

Ikväll kan Svenshögens SK bli seriesegrare i kavaj. Det som krävs är att konkurrenten Karlberg-Rosseröd kryssar i sin sista match. Samtidigt har det uppstått nya turer kring Svenshögens överklagande där Bohusläns FF har fått tillbaka frågan från Svenska Fotbollförbundet.

Frågan om spelaren i IFK Uddevalla – Granit Berisha – som den 12 september spelade match mot SSK under ett annat namn i en kamp som slutade 2–2 fortsätter att skapa rubriker.

LÄS MER: 200 000 har sett cykelsparken – av spelaren som inte var med

Svenshögen anser, enkelt uttryckt, att man borde ha vunnit den matchen med 3–0 och därmed få tre poäng. Om så hade skett hade kvällens match på Kamratgården i Uddevalla varit helt betydelselös – främste konkurrenten Karlberg-Rosseröd har inget att spela för.

På grund av ett begånget fel av BFF i den formella hanteringen skickades ärendet i förra veckan till Svenska Fotbollförbundets disciplinnämnd.

Tog emot bollen men...

När Lokaltidningen STO kontaktar SvFF visar sig ärendet ha skickats tillbaka till BFF!

– Det är faktiskt tillbakaskickat till Bohusläns FF, säger Jeanette Green Jeppsson, tävlingsjuridisk handläggare på SvFF.

LÄS MER: Svenshögens protest avgörs av Svenska Fotbollförbundet

– I den här typen av ärenden är det en pro instans-prövning. Först fattar BFF:s disciplinnämnd ett beslut och sedan överklagas det till deras styrelse och sedan går det till oss, säger hon.

– I det här fallet fick vi det direkt från dem och inte från styrelsen. Vi skickar tillbaka det till dem för att efterhöra huruvida man hade tagit ett beslut i styrelsen. Men vi har inte fått något svar.

...skickade tillbaka den

För att prata lekmannatermer har ni sparkat tillbaka bollen, helt enkelt?

– Ja, det skulle man kunna säga – den är tillbaka hos dem, säger Green Jeppsson.

Enligt Green Jeppsson kommer BFF:s styrelse att behöva fatta ett beslut ”oavsett vad”.

– De skulle kunna besluta sig för att överlämna det till oss, säger hon.

SvFF:s disciplinnämnd har fasta mötesdagar men kan också fatta beslut per capsulam. Ledamöterna behöver inte träffas för att kunna fatta ett beslut. Det kan påskynda hanteringen.

Avgörande match

De två sista matcherna i division 6 Bohuslän södra spelas ikväll där Karlberg-Rosseröd hemma tar emot IFK Uddevalla.

LÄS MER: Kan lämna från sig seriesegern – för Svenshögens skull

Just nu leder Svenshögen tabellen med två poäng men om Karlberg-Rosseröd vinner går de om i serien – vid oavgjort eller förlust står SSK som vinnare.

Dock berättade laget från Uddevalla i förra veckan att de vid seger kommer att avstå sin uppflyttning till division 5 vilket öppnar upp för Svenshögen.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på ST-tidningen i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.