Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Svenska Fotbollförbundets disciplinnämnd kommer att avgöra vad som ska ske med matchen mellan Svenshögens SK och IFK Uddevalla, en match som slutade 2–2 efter ett sent kvitteringsmål av IFK. Bild: baloght
Svenska Fotbollförbundets disciplinnämnd kommer att avgöra vad som ska ske med matchen mellan Svenshögens SK och IFK Uddevalla, en match som slutade 2–2 efter ett sent kvitteringsmål av IFK. Bild: baloght

Svenshögens protest avgörs av Svenska Fotbollförbundet

Det blir Svenska Fotbollförbundets disciplinnämnd som får ta ställning till händelserna i matchen mellan Svenshögens SK och IFK Uddevalla. I dagsläget är det högst oklart om ett beslut hinner fattas innan den sista omgången i division 6 Bohuslän som till stor del spelas klart nu på lördag.

Upprinnelsen är den match som spelades den 12 september. I slutminuterna lyckades IFK kvittera till 2–2 på ett självmål av SSK.

Framspelningen kom från en spelare i IFK som visade vara någon helt annan än den som angavs i Uddevallas laguppställning. Dessutom hade laget med sig fel antal spelare från klubbens A-lag som spelar i division 4 Bohuslän.

LÄS MER: 200 000 har sett cykelsparken – av spelaren som inte var med

Svenshögens SK har protesterat mot det inträffade. ”Det vi vill är att IFK Uddevalla förlorar med 0–3, vi vinner med 3–0 och vi får tre poäng” sa Kristoffer Dennerbrant, huvudtränare i SSK.

Under onsdagen kom Bohusläns FF:s disciplinnämnd med ett besked i frågan. Något förenklat kan man säga att det har uppstått en jävssituation på grund av att BFF:s kansli hanterat två anmälningar, varav ett är från Svenshögen, på ett felaktigt sätt.

– Jäv föreligger oavsett vilket ärende det gäller, säger Malin Rundström, ordförande i disciplinnämnden.

För att översätta det till domstolsspråk kan man inte vara domare och åklagare på samma gång.

Därför blir det nu Svenska Fotbollförbundets disciplinnämnd, där Malin för övrigt är ledamot men bortkopplad från ärendet, som får avgöra ärendet.

När kan nämnden tänkas sammanträda kring detta?

– Det vågar jag inte svara på, säger Rundström.

Kommer det ett beslut innan lördag?

– Det vet jag inte, säger Rundström.

Möjligheten finns att den sista omgången spelas klart och att man först därefter vet beslut kring resultatet i Svenshögens match mot IFK Uddevalla – ett resultat som kan avgöra vem som vinner division 6 Bohuslän södra.

Kristoffer Dennerbrant, huvudtränare i Svenshögen, är ganska fåordig i sin kommentar.

– Jag har själv jagat Svenska Fotbollförbundet får att kunna ta del av vad det betyder och vad som händer, säger Dennerbrant.

– Jag behöver nog prata med dem först innan jag kan säga något.

På lördag eftermiddag spelar SSK hemma på Hällungevallen mot Torp Goif i det som är den sista seriematchen för säsongen.

– Det är den vi måste fokusera på, säger han.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på ST-tidningen i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.