Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/26

Systrarna Stens debut – ett solsken över Stenungsund

Äntligen fick Stenungsunds IF damer spela sin premiär. Och äntligen kom segermålet i derbyt mot Grohed/Ljungskile. Systrarna Sten kan vara nöjda med sin första match tillsammans.

Rebecka Sten har varit spelmotor i Vallens IF i flera säsonger. När Vallen åkte ur tvåan bytte hon till lokalrivalen Stenungsunds IF i samma division 3-serie. Där fanns redan sedan ett år tillbaka systern Johanna, som missade premiären, men har spelat med Rebecka i Vallen.

– Det gör inte så mycket. Bara det är kul att spela, så spelar det inte så stor roll för mig vilken färg det är på tröjan. Bägge mina systrar spelar här, säger Rebecka Sten om att byta Vallens blå mot Sif-rött.

Där bildade hon innermittfält med nio år yngre systern Josefine Sten, som flyttats upp från ungdomslaget och gjorde sin första seriematch med seniorlaget, Hon hade inte spelat med någon av sina storasystrar tidigare.

– Det känns bra. Det gick lite snabbare än vad jag är van vid, annars var det ganska likt, tycker Josefine Sten om debuten.

Vilka roller har ni på mitten?

– Vi har liknande spelstil, så det är inte någon större skillnad. Det utvecklar sig mer under säsongen. Än är det inte så tydligt med vem som har vilken roll, säger Rebecka Sten.

Sif:s tänkta premiär borta mot Lysekil-Stångenäs ställdes in. Nu blev det både premiär och derby mot Grohed/Ljungskile i vårsolen på Sif-gården. Där förde Stenungsund matchen och var bättre i princip hela tiden, men en duktig målvakt i Andrea Lambertsen höll kvar Grohed/Ljungskile i matchen.

– Jag tycker att vi hade bra press. Till slut fick vi mål, säger Josefine Sten, som själv hade ett skott i stolpen i slutet.

Det skulle dröja till 83:e minuten, när Rebecka Sten avancerade mot straffområdet och hittade lagkaptenen Alva Isaksson som spräckte målnollan.

– Väldigt skönt att vi äntligen fick in den i slutet. Det var vi verkligen värda, tycker Rebecka Sten.

– En kul seriepremiär och kul att vara i gång igen. Vi gjorde det bra efter att det varit lite knackigt under försäsongen. Jag tycker att vi stundtals hade ett jättebra spel. När vi hittar varandra är vi svåra att slå. Roligt att starta säsongen på bästa sätt, säger målskytten Alva Isaksson, som först hade en släpande roll, för att i andra halvlek ta ett steg upp i banan.

Var är din position egentligen?

– Det kan man fråga sig. Jag är lite överallt, säger Alva Isaksson.

Vad vill ni med säsongen?

– Sif var tvåa förra året och vi vill vara i toppen i år också. Det är bara att ta det match för match. Vi vill ju gärna vinna matcher individuellt, så får vi se vart det tar oss i slutändan, säger Rebecka Sten.

– Jag hoppas på vinster i varje match. Jag har höga förväntningar på oss, menar Alva Isaksson.

Fotboll

Division 3 Bohuslän-Dalsland dam

Stenungsunds IF – Grohed/Ljungskile 2 1–0 (0–0

Mål: Alva Isaksson (83).

Bra: Syskonen Rebecka och Josefine Sten höll i gång lagmotorn på mitten. Alva Isaksson skapade mycket både för sig själv och andra.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på ST-tidningen i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.