Team Seaside från Tjörns konståkningsklubb hade otur med flera fall i såväl det korta som långa programmet när JVM i synkroniserad konståkning avgjordes i Angers i Frankrike i helgen. Seaside slutade på en sammanlagd trettonde plats.
Team Seaside från Tjörns konståkningsklubb hade otur med flera fall i såväl det korta som långa programmet när JVM i synkroniserad konståkning avgjordes i Angers i Frankrike i helgen. Seaside slutade på en sammanlagd trettonde plats. Bild: Niklas Ohlson

Team Seaside på 13:e plats i JVM – Sverige tappar ett lag i kommande mästerskap

Tjörnlaget Team Seasides deltagande i JVM i synkroniserad konståkning blev inte alls vad man hade hoppats på. Laget hamnade på plats 13 i resultatlistan. En följd av årets mästerskap är att Sverige tappar en av två platser i kommande JVM.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

I tisdags reste Team Seaside med buss för den cirka 24 timmar långa resan till Angers i Frankrike. Seaside var tillsammans med Team Spirit Junior från Kungsbacka de två deltagande lagen från Sverige.

Träningspass under onsdagen och torsdagen plus övriga förberedelser ledde fram till fredagens och lördagens tävlingar med det korta respektive långa programmet.

I ett mess till ST-tidningen förklarar huvudtränaren Therese Hillberg att deltagandet i JVM inte ”gått alls som vi planerat”.

”Med många olyckliga fall i båda programmen slutade vi totalt på en trettonde plats” skriver Hillberg.

Otur med flera fall...

Bland de 23 deltagande lagen i fredagens korta program fick Team Seaside sammanlagt 39,31 poäng av domarna vilket räckte till en 16:e plats. Team Spirit hamnade på nionde med 47,87 poäng

I lördagens långa program startade Team Seaside sist i andra startgruppen och hade, på samma sätt som i fredags, otur med flertalet fall. De fick dock 82,25 poäng vilket räckte till en tolfteplats.

Därmed avancerade laget totalt till en trettonde plats med 121,56 poäng.

Team Spirit Junior å sin sida åkte ihop 142,78 poäng och kom på nionde plats.

Vann gjorde till slut finska Team Fintastic som klättrade från plats tre i fredagens åkning till förstaplats efter lördagens långa program.

... och Sverige tappade plats

”Vi lyckades alltså inte placera Sverige som femte bästa nation. Så nästa JVM får Sverige endast skicka ett lag till JVM” skriver Therese Hillberg i sitt mess.

Hon blickar dock framåt.

”Vi kommer jobba på att resa oss starkare och utveckla laget ännu mer till nästa säsong för att återigen ta oss till JVM och prestera bättre och nå en mycket bättre placering.”

LÄS MER:Tjörntjejen Ella Helgeson om första senioråret i finska synkrolaget Rockettes

LÄS MER:Team Seaside väntar på besked om JVM i synkro i Frankrike

LÄS MER:Guldet kvar på Tjörn – Seaside glänste på synkro-SM

ANNONS