Tidigare Sif-tränare ryktas vara på gång till IFK Göteborgs stab

Han lämnade Stenungsunds IF under uppmärksammade former. Nu ryktas den tidigare Sif-tränaren William Lundin vara på gång till IFK Göteborgs ledarstab. Samtidigt tar en annan tidigare Sif-tränare – Jonas Björk – över som huvudtränare i divison 4-laget Ytterby IS.

ANNONS

Det är den tiden på året då inte bara fotbollsspelare tänker på den kommande säsongen – det gäller i lika stor utsträckning fotbollstränare och det på alla nivåer.

Jonas Björk har ett förflutet som huvudtränare i Stenungsunds IF men är nu klar för Ytterby IS herrlag, ett lag som åkte ur division 3 och under säsongen 2023 får börja om i division 4.

”De senaste 13-14 åren har jag varit ledare på olika nivåer, som tränare och sportchef. Jag tränade Stenungsund i två år och sedan var jag tränare för Ljungskiles U19 i ett år”, berättar den 42-årige Jonas Björk för Kungälvs-Posten.

2016 ledde han Stenungsund till en fjärdeplacering vilket var den bästa placeringen på många år för Sif.

”Tvunget att hända något”

Under de två senaste säsongerna ledde han Grebbestads IF – som spelade i samma division som Stenungsunds IF (division 2 norra Götaland) men samarbetet avbröts i augusti.

”Jag var i Grebbestad i 1,5 år, fram till sommaruppehållet. Då kom vi fram till att skiljas åt, det var bra för alla att vi kom till en punkt. Det var tvunget att hända något” säger han till KP.

Grebbestad är just nu i färd med att försöka kvala sig kvar i tvåan och vann första mötet mot Adas United borta i Norrköping.

Lundin ryktas till Blåvitt

En annan före detta Sif-tränare är också på gång till en annan klubb, men här är det ännu så länge bara rykten.

William Lundin efterträdde Jonas Björk på posten som huvudtränare men det blev bara ett år – 2017 – för Lundin. Han lämnade för studier i Spanien men blev kort därefter klar som ny huvudtränare för FC Trollhättan.

Med två omgångar kvar att spela ligger FCT på fjärde plats i division 1 södra. I somras meddelade han att han inte förlänger det kontrakt med klubben som löper ut i höst.

Den 30-årige Lundin är son till tränaren Stefan Lundin. Pappa Lundin ha varit tränare i IFK Göteborg 1999-2002 medan sonen har ett förflutet som spelare i Blåvitt och Gefle IF. En skada stoppade hans fotbollskarriär.

Flera källor placerar honom nu som ny assisterande tränare i IFK Göteborg.

”Jag vill verka så högt upp det bara går. Jag har trivts bra i Trollhättan, men efter den här säsongen är det dags för ett nytt steg” sa Lundin till Expressen som först kopplade ihop hans namn med Blåvitt.

LÄS MER:Sif har ingen spelare på kontrakt för säsongen 2023

LÄS MER:Serieseger, heta derbyn och årets mål – ST-tidningen om fotbollssäsongen 2022

LÄS MER:Ner och upp, upp och ner – 2019 ser vi inte mer

ANNONS