Tidigare Sif-tränaren William Lundin tar över IFK Göteborg

Den 30-årige fotbollstränaren William Lundin, med ett förflutet som huvudtränare i Stenungsunds IF, tar över tränarsysslan i IFK Göteborg.

ANNONS

Den allsvenska fotbollsklubben valde under onsdagen och med mindre än en månad kvar till den allsvenska premiären att låta huvudtränaren Mikael Stahre gå.

– Vi har inte fått den utvecklingen som vi önskat, har klubbdirektören Håkan Mild förklarat i ett uttalande till GP med hänvisning till bland annat den senaste tidens sportsliga resultat i Svenska cupen.

I Stahres frånvaro kommer A-lagets assisterande tränare – William Lundin och Alex Tengryd – att gå in i en delad roll.

– Det är dem som driver våra träningar och är våra tränare för tillfället. Sen kommer vi titta på om vi ska ha en ny huvudtränare eller inte, den processen har redan börjat, säger Mild till GP.

Tränade Sif

Den idag 31-årige William Lundin är son till den tidigare fotbollstränaren Stefan Lundin, som ledde IFK Göteborg åren 1999-2002, och har ett förflutet som fotbollsspelare i såväl IFK som Gefle IF innan en skada satte stopp för hans aktiva karriär.

William Lundin utsågs till tränare i Stenungsunds IF inför säsongen 2017. Han kom då närmast från ett uppdrag som ungdomstränare i Örgryte. Sif kom i division 2 norra Götaland på elfte plats.

Han lämnade Sif inför säsongen 2018 för att bedriva studier i Spanien, men värvades kort därefter till FC Trollhättan som huvudtränare. Han har lett FCT sedan 2018 och fram till och med säsongen 2022.

Sif och FCT stötte på varandra säsongen 2020. Den gången fick han inför en seriematch frågan om hur det var att möta sitt forna lag.

– När matchen drar igång är det inte dramatiskt sett ur det perspektivet utan det är mer inför med media och annat, sa han till ST-tidningen.

I mitten av november 2022 blev han klar som assisterande i IFK Göteborgs herrlag. Nu ska han – i alla fall tillfälligt – leda den allsvenska klubben.

LÄS MER:Robert Tartagnis farfar kämpade mot fascisterna under andra världskriget

LÄS MER:Lundin ställs mot sin forna klubb

LÄS MER:Tidigare Sif-tränare ryktas vara på gång till IFK Göteborgs stab

ANNONS