Patrik Andersson och Torp GoIF har vunnit det mesta i omstarten i division 2.
Patrik Andersson och Torp GoIF har vunnit det mesta i omstarten i division 2. Bild: Pontus Soderman

Toppen Torp – given vinnare i omstarten i badmintontvåan

Torp GoIF:s badminton har klarat omstarten för pandemin på bästa sätt. Orust-laget leder sin division 2-serie i halvtid.

ANNONS

Torp tog mer stryk av pandemin än många av konkurrentklubbarna. Eftersom klubben var hänvisad till kommunala hallen i Henån, var det svårt att få träningstider eftersom kommunala anläggningar var stängda eller begränsade av stränga restriktioner. Det gjorde att Torp fattade ett avgörande beslut när serieindelningen gjordes.

– Vi var i division 1 innan, men valde att spela i tvåan. Vi blev av med spelare under pandemin när allt var stängt och vi inte kunde träna. Vi hade kunnat träna på andra ställen, men det hade kostat en massa pengar som vi inte har. Och att vi varit tvungna att transportera oss i bilar dit, det hade inte varit rekommendabelt, säger huvudtränaren Janne Carlsson i Torp GoIF, som samtidigt fick höra att träningskollegor i Stockholm och Göteborg i klubbar med egna hallar kunde köra för fullt, trots pandemin.

ANNONS

Toppkvalitén finns, men inte bredden fullt ut.

– Vi har en smal trupp. Vi har en bra topp, om vi har med alla de bästa är vi ett division 1-lag, menar Janne Carlsson.

Vinstmaskin i tvåan

När sex omgångar har spelats av division 2 mellan A är Torp klara serieledare.

– Vi har i stort sett gått rent med förstalaget i division 2. Vi har fem segrar och en oavgjord. Naturligtvis är vi oerhört nöjda med det. Det kan inte gå bättre.

Janne Carlsson är mångårig ledare i Torp GoIF Arkivfoto: Pontus Söderman
Janne Carlsson är mångårig ledare i Torp GoIF Arkivfoto: Pontus Söderman Bild: Pontus Soderman

Enda poängförlusten kom vid första sammandraget i oktober, mot serietvåan Örebro som just nu är fyra poäng bakom. Men om inte Janne Carlsson och Torp kunnat matcha det bästa laget vid novembers sammandrag i Trollhättan, är det inte säkert att det blivit fyra segrar den helgen.

– Laget är det bästa vi kan ställa på benen, är alla med är vi riktigt bra. Vi slog Trollhättan och Tellus med 5–3. Om inte alla varit med hade det gått åt andra hållet. Men Askim (seger med 8–0) hade vi fixat ändå, spekulerar Janne Carlsson.

Nu är det paus i seriespelet, men inte med tävlingar.

– Det är tävlingar i Halmstad och Uddevalla. Vi har också två spelare i U17 och U15 som ska spela i rikstävling i Stockholm. Det är bara de röda dagarna vid jul vi inte spelar. Annars tränar vi de tider vi har.

Badminton

Division 2 mellan A mix

Örebro – Torp GoIF 4–4

BMK Göta – Torp Goif 2–6

BMK Tellus – Torp GoIF 3–5

BMK Wätterstad – Torp GoIF 1–7

Torp GoIF – Askims BC 8–0

Torp GoIF – Trollhättan 3 5–3

Torps lag vid senaste sammandraget:

Elisa Wiborg, Malin Andersson, Emil Johansson, Patrik Andersson, Tim Samuelsson, Albin Johansson, Anders Johansson och Fredrik Åberg.

ANNONS