Torp-talangen hyllar träningsnivån

Albin Johansson, 15, är en del av Torp GoIF:s succélag som hittills är obesegrade. Han lyfter lagets träningsnivå som en av framgångsfaktorerna.
– Vi är liten klubb men vi har vi bara bra spelare, säger han.

ANNONS

Torp GoIF är obesegrade och med fyra matcher kvar att spela leder laget serien med fem poäng. En viktig kugge i Torps succésäsong är femtonåriga Albin Johansson. Under lördagens matcher, mot Trollhättan och Askim, spelade han två dubblar tillsammans med Emil Johansson. För Albins del blev det en vinst och en förlust men sammanlagt stod Torp GoIF som vinnare i båda matcherna.

– Hela tävlingen var över förväntan. Vi trodde inte att vi skulle vinna båda matcherna eftersom det var så många som var borta, säger Albin och fortsätter:

– Jag tycker det gick bra i båda dubblarna. I första matchen mötte vi ett par som inte passade oss så bra. Men i andra matchen mötte vi ett par som passade oss bättre och då vann vi. Vi spelade bra i båda matcherna så jag är nöjd.

ANNONS

SM-medaljör

För egen del har Albin Johansson redan börjat samla på sig medaljer, bland annat ett brons från U15-SM i Uppsala i somras. En av anledningarna till att det gått så bra för Albin och Torp GoIF tror han är den höga nivån på träningarna.

– Vi har bra träningar och bra sparring i klubben. Även fast vi bara tränar tre gånger i veckan så är det tre bra träningar. Vi är liten klubb men vi har vi bara bra spelare, berättar Albin.

Janne Carlsson, tränare i Torp GoIF, lyfter även han träningsnivån som en framgångsfaktor.

– Albin tränar på bra tycker jag, vi har ett bra träningsklimat i klubben just nu. Vi har bra sparring och det är svårt ofta i en liten klubb som vår. Det blir högt tempo på träning. Både när det gäller spel och i övningar har vi en bra miljö, säger han.

Spelat mot seniorer i två år

Albin Johansson är född 2006 men har spelat mot seniormotstånd de senaste två åren.

– I början när jag spelade B-klass gick det väldigt bra. När jag spelat A-klass har det gått okej. Det är lite tuffare, men jag förväntar mig inte något annat.

Hur skiljer det sig att spela mot seniorer?

– I seniorklasserna är alla bra och det finns inga enkla matcher. Sen är det lite annorlunda spel också. Det är ofta så att de äldre är starkare och har lite mer rutinerat spel, medan bland unga är det lite mer tekniskt spel.

”Tror vi kommer lösa det”

Efter helgens matcher återstår fyra matcher för Torp som leder serien med fem poäng.

– Jag tror vi kommer lösa det. Nu klarade vi ju de här matcherna trots återbud. Om vi har fullt lag så tror jag vi kommer klara oss och inte tappa serieledningen, säger Albin Johansson.

ANNONS