Torp vinner serien – men tvekar om uppflyttning

Seriesegern är säkrad. Torp badminton vinner division 2 mellan A efter två raka segrar i helgens sammandrag i Norrköping.

ANNONS
|

Torp har gått som tåget den här säsongen. Nio segrar, en oavgjord och ingen förlust hittills är imponerande. I helgen avverkades först Vätterstrand från Jönköping med 6–2, sedan väntade Tellus från Ulricehamn, där det blev seger 5–3.

Med fem poäng ner till andraplatsen är Orust stolthet i badminton klara seriesegrare med ett sammandrag kvar att spela.

– Jävligt roligt. En perfekt genomförd serie. Det gör att vi är klara för ettan. Men hur vi gör med det och vilka resurser vi har återstår att se. Det kräver ytterligare en hel del för spel i ettan. Vi får ta ett beslut efter serien, säger huvudtränaren Janne Carlsson i Torp.

ANNONS

Behöver bredare trupp

Det är inte resorna det hänger på. Redan idag åker Torp på turné till Norrköping och Örebro. Om det blir en tur till Stockholm gör ingen större skillnad. Janne Carlsson utvecklar sitt resonemang:

– Vi är för bra för tvåan. Det är mer att vi behöver ett spelarmaterial för division 1. Vi är en otroligt liten klubb jämfört med alla andra. I ettan måste vi ha alla spelare med. Vi klarar oss bra med laget vi har, men saknas en eller två spelare blir det svårt. Vi är inte som Spårvägen, Örebro eller Täby som har fem-tio andra att plocka in, menar han.

– Andra lag köper in eller lockar till sig spelare. Det kan inte vi göra. Våra spelare måste komma underifrån och de blir inte division 1-spelare direkt, det tar ett tag.

Torp var en av de klubbar som drabbades värst i pandemin.

– Det slog hårdare mot oss än andra då vi håller till i en kommunal sporthall. Därför är det extra roligt att kunna komma tillbaka.

Malin Andersson var en av de som var med i laget och säkrade seriesegern. Hon är från Ellös men bor i norska Haugar. Hon hann med att spela Nordiska veteranmästerskapen och kamma hem flera medaljer. Det blev två guld och ett silver: dubbel, singel och mix i yngsta veteranklassen för 35-åringen.

Janne Carlsson gläds även med Torps andralag i division 3, som tryckte till serieledaren Karlstad och spelade oavgjort mot Team Östra Värmland i senaste omgången. Förhoppningsvis kan han hitta någon eller några som kan bredda truppen i ett division 1-lag i andralaget.

– I division 2 spelar en del elitspelare, men i division 1 (näst högsta serien) är alla elitspelare, säger Janne Carlsson om klassen på serien över.

Badminton

Division 2 mellan A

Torp GoIF – Västerstad 6–2

Torp GoIF – Tellus 5–3

I laget: Malin Andersson, Elisa Wiborg, Emil Johansson, Patrik Andersson, Tim Samuelsson, Albin Johansson, Mikael Andersson och Janne Carlsson, huvudtränare.

ANNONS